Tamm võib tõusta samasse ritta Klavani, Zenjovi, Pareiko ja Ojamaaga

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarpsborgi keskkaitsja Joonas Tamm.
Sarpsborgi keskkaitsja Joonas Tamm. Foto: Sarpsborg 08

Euroopa liiga play-off’i avamängus alistas Eesti koondise keskkaitsja Joonas Tamme koduklubi Sarpsborg 08 (Norra) 3:1 Tel Avivi Maccabi (Iisrael). Järgmisel neljapäeval võõrsil peetavas kordusmängus piisab Sarpsborgile edasipääsuks seega üheväravalisest kaotusestki.

Mullu Norra meistrivõistlustel võidetud pronksmedaliga eurosarjakoha lunastanud Sarpsborg alistas Euroopa liiga esimeses eelringis 6:0 (4:0 ja 2:0) Islandi klubi IGV, oli siis 2:2 (1:2 ja 1:0) viigi puhul võõrsil löödud väravate reegli alusel parem St. Gallenist (Šveits) ja alistas 2:1 (1:1 ja 1:0) Rijeka (Horvaatia).

Tamm tegi neist kuuest mängust kaasa viis. Vaid kordusmängus IBV vastu, kus sportlikku pinget polnud, andis peatreener Geir Bakke talle vaba päeva. Aga neljapäevases mängus Maccabi vastu rassis möödunud talvel FC Florast Sarpsborgi siirdunud Tamm taas keskkaitses 90 minutit. 12. minutil põhjustas ta penalti, milles Maccabi lõi 1:2 värava.

Samast olukorrast teenis Tamm ka kollase kaardi, mis oli tal tänavu eurosarjas kolmas ja tähendab, et korduskohtumine Tel Avivis tuleb vahele jätta. Kui meeskonnakaaslased suudavad aga 3:1 edu kaitsta ja Sarpsborg jõuab seeläbi Euroopa liiga alagrupiturniirile, tõuseb Tamm kõigi eelduste kohaselt ühte ritta Ragnar Klavani, Sergei Zenjovi, Sergei Pareiko ja Henrik Ojamaaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles