Ranno Bundsen trotsis ajatrahvi ja võitis Lõuna-Eesti ralli

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võit Lõuna-Eesti rallil oli Ranno Bundsenile Eesti meistrivõistluste tasemel karjääri esimene. FOTO: Karli Saul/Scanpix
Võit Lõuna-Eesti rallil oli Ranno Bundsenile Eesti meistrivõistluste tasemel karjääri esimene. FOTO: Karli Saul/Scanpix Foto: Karli Saul/Sscanpix

AUTORALLI. Reedel ja laupäeval Võrumaa teedel sõidetud Lõuna-Eesti ralli, mis oli nii Eesti kui ka Läti meistrivõistluste etapp, lõppes ekipaaži Ranno Bundsen – Robert Loštšenikov (Mitsubishi Lancer EVO III) võiduga, kes trotsisid neile laupäeva hommikul hooldusest väljumisega hilinemise eest määratud 20-sekundilist ajatrahvi.

Teist päeva alustasid liidrina Roland Murakas ja Kalle Adler (Ford Fiesta), kelle edu Priit Koigi ja Uku Heldna (Ford Fiesta) ees oli 0,7 ning Bundseni ja Loštšenikovi ees 2,1 sekundit. Ajatrahvi tõttu kolmandalt kohalt kuuendaks pudenenud Bundsen taastas hommikuste katsetega positsiooni, ent kaotas viimase kolme katse eel liidriks tõusnud Koigile 18 sekundiga.

Siis sekkus võistluse käiku vihm. Kui hommikul sadas õrnalt, siis viimase kolme katse eel hakkas ladistama ja võistlusrada muutus väga libedaks. Muutunud teeolude esimene ohver oli Murakas, kes üheksandal katsel teelt välja libises. Katse küll lõpetati, aga seejärel katkestati. Samal, 13,8 km pikkusel katsel suutis Bundsen aga alles üheksandat tulemust näidanud Koiki edestada koguni 33,9 sekundiga. Nõnda tõusis laupäeva ajatrahviga alustanud 42-aastane Bundsen liidriks.

Viimasel kahel katsel kaitses ta positsiooni ja krooniti Loštšenikoviga 16. Lõuna-Eesti ralli võitjaks.

«Pärast ajatrahvi poleks enam sellist tulemust oodanud, aga ka teistel ekipaažidel oli ebaõnne. Viimaseks kolmeks katseks oli info, et hakkab vihma sadama. Tegime nendele katsetele väga hea rehvivaliku ja läks nii, nagu lootsime. Oleme väga õnnelikud,» võttis rõõmus Bundsen karjääri esimese võidu toonud Lõuna-Eesti ralli kokku.

Teise koha said Allan Popov – Aleksei Krõlov (+36,1) ja kolmanda Koik – Heldna (+48,3). 2018. aasta Eesti autoralli meistrivõistlused lõppevad Saaremaal, kus 12. ja 13. oktoobril sõidetakse 51. Saaremaa ralli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles