Eesti pokkerimängija võitis Barcelonas ligi 300 000 eurot

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pokkerimängija Matthias Tikerpe Barcelona ETP turniiril.
Eesti pokkerimängija Matthias Tikerpe Barcelona ETP turniiril. Foto: Pokerstars blog

Hispaanias, Barcelonas toimuva turniiripokkeri võistlussarja European Poker Tour etapi põhiturniiril jõudis eestlane Matthias Tikerpe finaallauda ja saavutas kuuenda koha, millega võitis 287 050 eurot auhinnaraha.

Eesti pokkerimängijate ühekordsete võitude edetabelis jäi Tikerpe alla vaid esikohta hoidvale Madis Müürile, kes võitis 425 141 eurot 2014. aastal Bahamal toimunud EPT osavõistluse PokerStars Caribbean Adventure (PCA) põhiturniiri neljanda kohaga.

27-aastane pärnakas Tikerpe on kolmas EPT põhiturniiridel finaallauda jõudnud Eesti pokkerimängija. Lisaks talle ja Müürile on seda suutnud Raigo Aasmaa 2011. aastal Tallinnas toimunud EPT osavõistlusel, kui sai kolmanda koha.

Tänast võistluspäeva alustades oli Tikerpel võimalus pälvida ka võitjale ettenähtud 1 611 500 euro suurune auhind, ent kuuest mängijast kukkus esimesena välja just tema. 5300-eurose sisseostuga turniiri kogu auhinnafond on 9 365 350 eurot.

EPT on 2004. aastast toimuv võistlussari, mis koosnes hiilgeaegadel (hooajad 6-8, mis mängiti üle-euroopalise pokkeribuumi tippajal ehk 2009-12) koguni 13-st etapist. Viimastel aastatel on etappide arv vähenenud ja hooaega hakatud arvestama kevadest sügisesse, mitte vastupidi. Barcelonas mängitakse EPT 14. hooaja kolmas etapp. Kaks esimest toimusid märtsis ja mais vastavalt Sotšis ja Monte Carlos, hooaja neljas ja viimane etapp on kavas detsembris Prahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles