Tennisistid võitlesid US Openil õhupuudusega: mõtlesin, et ma suren!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer võitleb kuumuse ja niiskusega
Roger Federer võitleb kuumuse ja niiskusega Foto: Danielle Parhizkaran / USA TODAY Sports

New Yorgis mitu nädalat kestev leitsak teeb jätkuvalt pahandust ka USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel. Nõnda tõdes kaheksandikfinaalis šokeeriva kaotuse saanud Roger Federer, et ühel hetkel ei saanud ta üldse hingata. Tema kohtumise ajal oli väljas 33 soojakraadi. 

«Mõtlesin, et väga palav on. Täna oli üks nendest õhtutest, kus tundsin, et õhku ei tule peale. Õhuringlus puudus, ma ei saanud hingata,» rääkis Federer pärast 6:3, 5:7, 6:7, 6:7 kaotust maailma 55. reketile John Millmanile.

«See oli üsna ebamugav. Mida matš edasi, seda selgem on, et higistad üha rohkem ja rohkem. Kaotad energiat. Aga John sai sellega väga hästi hakkama. Võib-olla seepärast, et ta tuleb maailma niiskeimast kohast, Brisbane’ist!» suutis šveitslane naljagi teha.

Ukrainlanna Lesia Tsurenko (WTA 36.) oli aga kokkukukkumise äärel. Tsurenko oli vastamisi tšehhitari Marketa Vondrousovaga (WTA 103.) ning võitis küll kaks tundi ja 32 minutit kestnud kohtumise 6:7, 7:5, 6:2, kuid tunnistas, et ühel hetkel hakkas maapind tema jalge all kõikuma.

Lesia Tsurenko
Lesia Tsurenko Foto: Jerry Lai / Jerry Lai-USA TODAY Sports/Sipa USA

«Mu pea käis kohutavalt ringi ning palusin jumalat või kedagi, et ma saaksin kiiremini varju alla. Mõtlesin, et nüüd ma suren! Aga siis adusin, et mul on vaja vaid viite minutit. Natukese aja pärast hakkas mul veidi parem,»sõnas ta.

Veerandfinaalis kohtub Tsurenko Naomi Osakaga. «Nüüd pean veidi puhkama ning jäävanni minema. Ma vihkan jäävanni, aga seda läheb mul täna hädasti vaja!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles