Kelly Sildaru teeb seda, mis meeste konkurentsis pole enam võimalik (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildarule tõi karjääri neljanda juunioride MM-kulla trikkide tehnilisus.
Kelly Sildarule tõi karjääri neljanda juunioride MM-kulla trikkide tehnilisus. Foto: Nz Winter Games/Red Bull Content Pool

Kelly Sildaru on freestyle-suusatamises harukordne nähtus. Seda tõestas ööl vastu teisipäeva võidetud renniisõidu juunioride MM-kuld.

Milles eestlanna harukordsus seisneb? Esmalt selles, et ta võistleb kolmel freestyle-suusatamise alal. Kui pargisõidus ja Big Airi hüpetes on võistlejate nimekiri üsna sarnane – on ju Big Air üks pargisõidu elementidest –, siis rennisõit on juba hoopis teine ala.

Tõsi, neid sportlasi, kes rennisõitu ja pargisõitu üheskoos harrastavad, on teisigi, kuid peale Sildaru suutis end n-ö kahel erineval alal finaali sõita vaid 15-aastane ameeriklanna Eileen Gu (rennisõidu 5. koht ja pargisõidu 5. koht) ning 16-aastane Svea Irving (rennisõidu 4. koht ja Big Airi 5. koht).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles