Sky Sports vahendas Eesti ja Iiri fännide mängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Iirimaa jalgpallifännide vaheline       heitlus lõppes eestlaste 1:2 kaotusega.
Eesti ja Iirimaa jalgpallifännide vaheline heitlus lõppes eestlaste 1:2 kaotusega. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti-Iirimaa vahelisele Euroopa meistrivõistluste play-off’i kohtumisele eile õhtul eelnes fännide mõõduvõtt, mida kajastas isegi spordimeedia hiid Sky Sports.


Kui mõni kartis, et tegemist on purjus kakerdajate järjepideva pallist möödalöömisega, nad eksisid.

Kuigi eestlaste väravavaht määrati postide vahele selle järgi, kellel olid palli löömiseks kaasas kõige nigelamad jalanõud ning kindad saadi paar minutit enne kohtumise algust, olid meie omad tublid. Vaatamata isegi sellele, et mõni mees päris nulli alkomeetrisse poleks puhunud.

Mängu eel tundus kõik hirmutav. Samal ajal kui Eesti omad lihtsalt palli peale tagusid, oli kodumeeskonna treening organiseeritud nagu päris rahvusmeeskondadel. Naljaga pooleks võis ennustada, et intervjuusid võiks teha juba mängu ajal Iirimaa väljakupoolel, kuna sinna pall ilmselt niikuinii eriti ei satu, kuid avavile kõlades näitasid eestlased, et me ikka oleme jalgpallirahvas. Kohati tundus, et mõni mees võiks vabalt näiteks Lasnamäe Ajaxis pallida. Võitlust oli täie raha eest. Ka tulemus oli parem kui reedel Tallinnas, kus saadi suureskooriline 1:5 kaotus. Seekord tuli allajäämine märksa soliidsema tulemusega – 1:2.

Kuigi rahvast oli Irishtowni-nimelise väljaku äärde kogunenud vaid käputäis, pidas kuulus spordikanal Sky Sports sündmust piisavalt oluliseks, et oma kaameraga kohale tulla. Tõsi, eestlastele küll eraldi tähelepanu ei pööratud, kuid lõbusate iirlaste emotsioonid edastati televaatajateni. Eelkõige räägiti õhtusest olulisest kohtumisest ehk sisuliselt Iirimaa koondise edasipääsust ­Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile.

«Täna tuleb meil suur pidu. Õlu voolab pärast mängu ojadena ja homme me tööle küll ei jõua. Õnneks on tööandjaga juba räägitud,» rääkisid Iirimaa fännid kui ühest suust ja vihjasid, et tahavad prantslastele kätte maksta 2010. aasta MMi valikturniiri ülekohtu eest. «EMil tahame alagrupis vastaseks Prantsusmaad, muu on ükskõik.»

Mis puutub õhtusesse Eesti-Iirimaa kohtumisse, siis erilist ilumängu ei oodata. «Oleme kindlad, et Giovanni Trapattoni lükkab lihtsalt meie kaitse lukku ja mäng tuleb igav. Pakume tulemuseks väravateta viiki või Iirimaa 1:0 võitu,» arutlesid fännid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles