Rain Veideman: sellise rünnakuga ei saa kedagi võita (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman.
Rain Veideman. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk vihjas pärast teist kaotatud kontrollmängu (täna jäädi alla 55:68, eile 60:98) Belgiale, et põhimängijateta on keeruline Belgia-suguse koondise vastu saada. Samal meelel oli tagamängija Rain Veideman.

«Need olid rasked mängud. Mõned mängijad on puudu ja väljakul on raske olla. See on meeletu võitlus kogu aeg, et mängus olla. Me olime kasvult ja kogemustelt väiksemad,» võttis Sokk kaks kontrollmängu Belgiaga kokku.

Lisaks leidis Sokk sarnaselt eilsele, et Belgia tsenter Khalid Boukichou domineeris mängu täielikult. Kui tema vahetuspingil puhkas, siis Eesti suutis Belgiaga mängida enam-vähem võrdne-võrdsega, aga Boukichou väljakul olles läksid belglased oma teed.

Teist mängu järjest valmistas Eestile probleeme visketabavus. Eestlased viskasid kaheseid 27- ja kolmeseid 50-protsendiliselt. «Kui oleme lühemad, siis peame kaugemalt sisse viskama. Muidu on põhimõtteliselt võimatu. Tegime viskeid, aga superhäid viskepositsioone ei saavutanud.»

Sokk jäi rahule, et meeskond mängis võrreldes eilsega agressiivsemalt, aga kogemused määravad Belgia-suguse meeskonna vastu palju. «Meil on noore võistkonna loll tendets. Kui midagi läheb pahasti, siis meil ei lähe pahasti üks asi, vaid läheb miinus kaheksa 30 sekundiga. Peame selle ära koristama ja tempot kuidagi paremini kontrollima. Need on kogemused,» analüüsis Sokk.

Eesti korvpallikoondise tagamängija Rain Veideman sõnas, et mängijad rabelesid kaitses mehe eest. «Koostööd on vaja teha, küll siis tuleb. Täna olime kaitses väga tublid ja kõik võitlesid, aga see rünnakuskoor seal tablool … nii ei saa ju võita kedagi,» polnud Veideman rünnakuga rahul. «Täna hommikul vaatasime video pealt oma asjad üle, mis Tartus vajaka jäi, aga ei suutnud ikka ära lahendada.»

Veideman märkis, et kui mängudeks Saksamaa ja Serbiaga lisanduvad meeskonda korvialused jõud Rauno Nurger ja Maik-Kalev Kotsar, siis läheb olukord märgatavalt paremaks. « Kui Kotsar ja Nurger ka lisanduvad … äkki Janar Talts ka tuleb … paneme tagant ka juba sisse, siis võib juba mängida,» oli tagamängija positiivselt meelestatud.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles