Eesti koondise hetke põhiküsimus: kuidas hakata koledalt võitma?

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meeste jalgpallikoondis.
Eesti meeste jalgpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

2018. aasta MM-valiksarjas kaotas Eesti kümnest mängust viis, millest omakorda kolmes jõudis vastane väravani juba esimese 15 minuti jooksul. Uut võistlussarja, Euroopa Rahvuste liigat alustas Eesti meeskond mänguga, kus too vana probleem endast taas tunda andis: Kreeka oli väravale lähedal juba 4. minutil ja jõudis 14. minutil ka sihile. Sellest külalistele võiduks ka piisas.

«Me ei saanud mängu sisse. Ühelt poolt võib põhjuseks olla eestlaslik ettevaatlikkus, aga teisalt tõik, et need mängud peetakse teistsuguses tempos, kui oleme tavaliselt harjunud. Seda tuleb edaspidi silmas pidada. Kuulume Rahvuste liigas C-divisjoni, mis on hetkel objektiivselt piir, kuhu küündime. Et siin edukad olla, peame igas mängus end ületama,» sõnas jalgpalliliidu president Aivar Pohlak pärast kohtumist Lilleküla staadioni VIP-loožis toimunud traditsioonilisel mängujärgsel mängijate koosviibimisel.

Pärast 20. minutit näitas Eesti hoopis paremat jalgpalli. Avangus nähtud kohmakus oli kadunud. Tõsi, mõned hooletusvead tulid sisse, aga suures plaanis osutati Kreekale adekvaatset vastupanu. Vallati palli, oldi sööduotsustes julged ja pandi vastane paiguti surve alla. Ühesõnaga, mängiti jalgpalli, millega võinuks väga heal päeval endise Euroopa meistri käest viigipunkti napsata küll, sest Kreeka mäng oli kohati suisa uskumatult unine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles