Petter Solberg: Tänak on Neuville’i ja Ogier’ stressi ajanud

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Saksamaa rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Saksamaa rallil. Foto: EIBNER/Alexander Neis / imago/Eibner

2003. aasta autoralli maailmameister Petter Solberg ütles Kuku raadio rallisaatele «Powerstage», et näeb Ott Tänakus tuleviku maailmameistrit. Kuid norralase sõnul on Tänakul ka sel aastal võimalus tiitel endale võtta, kuid selleks vajab ta veidi konkurentide abi.

«Mina paneksin enda raha Thierry Neuville’ile. Ta peab MM-tiitli võitmiseks probleemidest eemale hoidma. Mullu kaotas ta tiitli just enda vigade tõttu. Selleks, et Ott Tänak juba tänavu maailmameistriks tuleks, peab ta igast rallist võtma maksimumi,» ütles Solberg.

«Mulle tundub, et Tänaku kiirus viimastel rallidel on Neuville’i ja (Sebastien) Ogier’ stressi ajanud. Tänak on kindlasti tulevane maailmameister, ta sõidab väga intelligentselt,» jätkas norralane.

Solbergi sõnul on Toyota Tänaku jaoks õige meeskond ning teda hoitakse seal hästi. Samuti pole ta üllatunud, et eestlane juba hooaja alguses väga head minekut näitas.

Türgi ralli kohta ütles Solberg, et kuigi asukoht on võrreldes tema autoralli karjääri aegadega muutunud, on jätkuvalt tegu üllatusterohke ralliga. «Türgi ralli on tavapäraselt keeruline. See on ralli, kus juhtub palju üllatusi. Üllatused võivad küll sõitjaid murda, aga kõige paremad kutid on ka Türgis kiireimad,» ennustas ta.

Enne Türgi rallit on MM-sarja liider Neuville 172 punktiga. Ogier’l on kogutud 149 punkti ja Ott Tänakul 136. See tähendab, et Tänaku vahe sarja liidriga on pärast Saksamaa rallit 36 punkti. Ogier'st jääb Tänak maha veel 13 punktiga.

Kuula täispikka «Powerstage» saadet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles