Tiit Sokk: ütlesin juba poolajal, et tablood ei tohi vaadata (2)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk.
Tiit Sokk. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti meeste korvpallikoondis jätkas MM-valiksarja suure kaotusega, kui kodusaalis jäädi 43:86 alla hirmkõvale Saksamaale. Eesti peatreener Tiit Sokk vihjas pärast hävingut Eesti ajakirjanikele, et määravaks said kogemused ja klassivahe.

«Meil oli vastas väga kogenud võistkond. Nad panid kõikides detailides maksma: olid paremad katetes ja ei lasknud meil õiges kohas palli saada. Eks meil poisid lootsid olukordades rohkem, nad survestasid meid päris korralikult ja see lõi meid verest välja,» rääkis Sokk. 

«Mõned asjad, mis mängu ajal kokku leppisime, ongi okei, et ei õnnestunud. Saime (Dennis Schröderi – toim) Schröderi alguses kontrolli alla, aga ta pani oma söödud ära, kus teised oleksid pidanud aitama. Pisiasjad, millega pole harjutud. Nad pakatasid enesekindlusest, aga läks nii, et me kaotasime oma enesekindluse ära selle algusega.

Kuidas nüüd selle mängu pealt kohtumiseks Serbiaks valmistuda? «Nad mängivad kodus. Meie meeskonnale on antud kuus mängu, mis on riskivabad mängud. Juba poolajal ütlesin, et iga kord ei tohigi tablood vaadata, vaid peame oma mängu paremaks saama ja asjad ära tegema. Täna jäi väga palju tegemata. See on noorte meeskondade õnnetus – kui mõned asjad lähevad valesti, siis ei suudeta külma pead hoida. Kui läheb, siis läheb kogu asi veerema.»

Selline häving oli kahtlemata valus hoop vaimsele poolele, millest pole üldse lihtne välja rabeleda. «See oli korralik kaotus. Saame hästi palju asju parandada, mitte küll trenniga, aga kaotada pole enam midagi, siis tuleb asjad hästi ära teha,» selgitas Eesti juhendaja.

Kristian Kullamäe: see oli läbipõlemine

Eesti koondise tagamängija Kristian Kullamäe mõistis poolajapausil, et see mäng on läinud, kuid püssi polnud eestlased täielikult veel põõsasse visanud. Vastupanu aga sakslastele ei suudetud osutada. «Tiit üritas meid (poolajal) motiveerida. Proovisin ise ka, aga kahjuks ei tulnud midagi välja,» nentis ta.

Kullamäe nimetas Eesti koondise enam kui 40-punktilist kaotust läbipõlemiseks. «Ma arvan, et see oli läbipõlemine. Väga nõrk ettevalmistus mänguks, mängijad ei olnud mentaalselt valmis ega osanud oodata, et vastane nii kõva pressinguga peale tuleb. Aga noor võistkond ja pole kokku mänginud – eks seal on need põhjused ka. Kokkuvõttes saab paremini.»

Eesti peab järgmise mängu MM-valiksarjas eeloleval pühapäeval, kui võõral väljakul minnakse vastamisi Serbiaga.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles