Breen auto põlengul appi tõtanud Tänakust: Ott on suure südamega mees! (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Craig Breen oma põlenud ralliauto juures
Craig Breen oma põlenud ralliauto juures Foto: WRC / Twitter

Möödunud nädalavahetusel toimunud Türgi MM-rallil sattus iirlane Craig Breen tõeliselt halba olukorda, kui ülesõidul süttis tema Citroen põlema. Tagantjärgi tänas Breen Ott Tänakut, kes talle koheselt appi tõttas oma rallivõiduga riskides.

«Hetkel me ei tea, millest auto põlema süttis, kuna auto hävines ja seda on raske tuvastada. See oli minu jaoks südantmurdev näha, kuidas mu auto lihtsalt maha põleb. Ma ei suutnud seda uskuda,» rääkis Breen Autospordile.

«Ott oli esimene, kes minu autoni jõudis ja esimese asjana, kui ma teda nägin, mõtlesin, et tema teab, mida sellel olukorras teha. Tema on just õige mees,» rääkis Breen, kes vihjas olukorrale aastal 2016, kui Tänak suutis oma süttinud Fordi tulesurmast päästa Portugali rallil.

«Sekunditega andis Ott meile tulekustuti, mis oli tema poolt vägagi üllas tegu, arvestades, et see oleks võinud sellistes oludes ise Tänakule kasulikuks osutuda. Ott oleks võinud oma rallivõidu selle tõttu kaotada, aga ta on juba kord nii suure südamega mees,» lausus Breen.

«Kahjuks ei olnud tulekustutitest abi ja lõpuks pidi Ott mind auto juurest minema tirima, kui ma seda viimaste veepudelitega päästa üritasin. See oli uskumatu juhtum,» meenutas Breen šokeerivat juhtumit tagantjärgi.

Breen kinnitas, et kuigi katse peal tuli autosse suitsu, oli pärast katset asi kontrolli all: «Kui ma auto ülesõiduks mõeldud sedistusse panin, siis koheselt hakkab masin jahtuma ning uskusin, et suurt probleemi pole, aga ilmselt väljas valitsenud kuumus ja ka auto enda tekitatud kuumus oli sel korral liiast.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles