Ärritunud Neuville: Ogier hakkab Tänakut aitama, et eestlane MM-tiitli minu eest ära võtaks (11)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Karli Saul / SCANPIX

Ott Tänak ja Martin Järveoja võitsid Türgis kolmanda järjestikuse MM-ralli. Head kiirust näidanud MM-sarja liider Thierry Neuville pidi tehnilistel põhjustel punktidest suu puhtaks pühkima ning nüüd paistab belglane olevat eriti ärritunud Sebastien Ogier ja Tänaku peale. 

«Saksamaal sõimas Tänak mind selle pärast, et mul oli õnne ja tulin teisele kohale ilma et oleksin imelist kiirust näidanud. Türgis ei olnud Tänak kiiruse poolest isegi mitte meile lähedal ja ikkagi suutis ta tänu sellisele rallile tulla tagasi tiitliheitlusesse,» rääkis selgelt ärritunud Neuville Belgia kohalikule spordiväljaandele.

Seejärel otsustas Neuville ka pahandada Ogier’ga: «Selles suhtes on mul kõik hästi, et Ogier ei kasutanud ära võimalust minust MM-sarjas mööda minna, aga see on puhtalt tema oma viga. Minu puhul oli tegu mehaanilise probleemiga, mis mulle sel korral kätte maksis. Ogier saab aga pidevalt punkte tänu meeskonna taktikale, mis teeb minu jaoks võitluse temaga raskeks.»

Seejärel läks aga Neuville antud teema puhul veelgi sügavamale ning usub, et Ogier ja Tänak hakkavad koostööd tegema tema vastu: «Olen kindel, et kui Ogier taipab, et tal ei ole enam võimalik maailmameistriks tulla, teeb ta kõik selle nimel, et aidata oma sõpra Tänakut. Sebastien ei ole kunagi varjanud, et talle meeldib Ott inimesena rohkem kui mina!»

«Minu arust on antud seis tõestus sellest, et Ogier ei ole enda olukorraga rahul. Meeskonna taktika abil suudab ta veel konkurentsis püsida, aga minu arust näitab see seda, et ta ei usu enam oma enda võimetesse minuga konkureerida,» rääkis Neuville sellest, miks tema meelest Ogier meeskonnalt abi saab.

Kui MM-sarjas jääb sõita veel kolm rallit, on liider endiselt Neuville 177 punktiga, kuid teiseks kerkinud Tänak kaotab talle nüüd vaid 13 punktiga. Kolmandal kohal on Ogier 154 punktiga.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles