Vettel: kaitsen alati tiimi taktikat

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF71H.
16.09.2018. Formula 1 World Championship, Rd 15, Singapore Grand Prix, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Race Day.
Photo credit should read: XPB/Press Association Images.
Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF71H. 16.09.2018. Formula 1 World Championship, Rd 15, Singapore Grand Prix, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Race Day. Photo credit should read: XPB/Press Association Images. Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Ferrari piloot Sebastian Vettel ütles, et kaitseb alati oma meeskonna poolt valitud taktikat.

Ferrari nigelavõitu taktikavalik oli just see põhjus, miks Vettel Singapuris rivaalist Lewis Hamiltonist üldarvestuses veelgi rohkem tahapoole jäi. Nüüd on meeste vahe juba 40 punkti.

Ferrari oli Singapuri etapi eel favoriit, kuid üllatuslikult suutis just Mercedese piloot Hamilton ajasõidu võita. Vettel näitas kvalifikatsioonis kolmandat aega. Kuigi ta sai avaringil teiselt kohalt lähte saanud Max Verstappenist mööda, langes ta taktikavaliku tõttu ikkagi kolmandaks.

«Me proovisime midagi ja see ei töötanud. Red Bull reageeris väga hästi ning sai meist mööda. Meie plaan oli boksipeatusega Lewisest ette saada, kuid me ebaõnnestusime. Pärast seda oli põhifookus kolmanda koha kaitsmisel. Ega ma kuigi enesekindel selles polnud, aga õnneks suutsin poodiumil lõpetada,» ütles Vettel.

Vetteli hinnangul võttis Ferrari õigustatud riski. Selle asemel, et leppida teise kohaga, sõideti võidu peale. «Ma kaitsen alati oma tiimi. Võtsime otsuse olla agressiivsed, kuid seekord see ei toiminud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles