Prantslased kritiseerisid WADA tarmukat plaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Venemaa õigused taastatakse? Paljud riigid on sellele vastu.
Kas Venemaa õigused taastatakse? Paljud riigid on sellele vastu. Foto: Jae C. Hong / AP

Prantsusmaa seadis teisipäeval kahtluse alla Maailma Antidopinguagentuuri (WADA) ettepaneku tühistada keeld Vene antidopinguagentuurile (RUSADA).

WADA sisekomisjoni ettepanek looks tingimused Vene sportlaste täieõiguslikuks naasmiseks rahvusvahelisele spordiareenile.

«See on meie jaoks üllatav,» teatas Prantsuse antidopinguagentuuri (AFLD) juht Dominique Laurent pressikonverentsil. «Me peame tagama rahvusvahelise dopinguvastase võitluse tõsiseltvõetavuse,» sõnas ta.

WADA teatas eelmisel nädalal, et agentuuri reeglite täitmist jälgiv komisjon soovitas RUSADA liikmesus taastamist, kui 20. septembril tuleb kokku WADA täitevkomitee.

2015. aastal peatas WADA Vene antidopinguagentuuri RUSADA volitused pärast seda, kui tuli päevavalgele Vene riiklikult toetatud dopinguprogrammi olemasolu Sotši taliolümpiamängudel. Suurim tüliallikas oli aga McLareni raporti tunnistamine ehk sisuliselt on pidanud Venemaa nentima, et neil oli riiklikult toetatud dopinguprogramm. Nüüd on venelased seda tunnistanud. 

Esmaspäeval kritiseeris Berliinis asuv Riiklike Antidopinguorganisatsioonide Instituut (INADO) samuti WADA otsust, kutsudes seda katseks taastada Vene agentuuri volitused ükskõik mis hinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles