Ott Tänak võib tuleval hooajal meeskonnakaaslaseks saada noore jaapanlase

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takamoto Katsuta.
Takamoto Katsuta. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Toyota Gazoo rallimeeskond seadis mõne aasta eest endale eesmärgiks kasvatada üles Jaapanist pärit rallisõitja, kes saaks Toyota masinaga MM-tasemel tippudega võidu kihutada. Nüüdseks on jõutud programmiga nii kaugele, et välja on valitud üks jaapanlane, kes hakkab saama võimalusi täiesti tipptasemel.

Programmis osalesid Hiroki Arai ning Takamoto Katsuta, kes võistlesid mitu hooaega erinevatel rallidel Markko Märtin Motospordi poolt ette valmistatud Ford Fiesta R5 ralliautodega. Viimastel hooaegadel WRC2 sarjas sõitnud jaapanlastest paremat arengut näidanud Katsuta saab võimaluse panna ennast proovile ka tipptasemel.

«Valik polnud lihtne, mõlemal sõitjal on potentsiaali jõuda autorallis tipptasemele. Igal juhul oleme nüüd jõudnud oma programmiga nii kaugele, et tahame panna kogu oma pingutused ühe sõitja peale, et ta suudaks jõuda välja MM-sarja tippkonkurentsi,» vahendab WRC koduleht programmi juhi Jouni Ampuja sõnu.

«Katsuta on teinud projektis osalemise ajaga suurepärase edasimineku, arvestades, et tal ei olnud varasemast suuri kogemusi. Aga ka Arai saab olla enda üle uhke ja mina usun, et tal on samuti olemas kõik võimalused, et jõuda kõrgele tasemele,» rääkis Ampuja.

Järgmisel aastal teeb Katsuta koos kaardilugeja Marko Salmineniga kaasa WRC2 hooaja, kuid lisaks sellele on lubatud ka hiljem avaldada mõningad faktid tuleva hooaja kohta.

Tõenäoliselt tähendab see seda, et Katsuta saab võimaluse osaleda mõnel MM-etapil WRC autoga ning kuna MM-sarja on naasmas Jaapani etapp, siis arvatavasti saab ta oma suure võimaluse just seal. 

Siiski ei hakka tõenäoliselt Katsuta kedagi Toyota tehasemeeskonna põhisõitjatest asendama, kuna varasemalt on meeskonna pealik Tommi Mäkinen andnud vihjeid, nagu juba Rootsi MM-rallil istuks Marcus Grönholm Toyota meeskonna WRC auto rooli neljanda sõitjana.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles