Anett Kontaveit: vaimne töö ja tugevus hakkab tulemusi andma

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit mängib Hiinas Wuhanis elu (üht) parimat turniiri.
Anett Kontaveit mängib Hiinas Wuhanis elu (üht) parimat turniiri. Foto: NICOLAS ASFOURI / AFP

Esimese Eesti tennisistina WTA Premier 5 kategooria turniiril poolfinaali jõudnud Anett Kontaveit pidas selle nädala edu peamiseks põhjuseks vaimukindlust.

«Tundsin end kohe nädala alguses kuidagi väga mõnusalt. Enesekindlus kasvas, kui sain avaringis raske, aga hea võidu. Mäng mängult on läinud paremaks. Ka treener on osanud mind õigesti motiveerida,» rääkis Hiinas Wuhanis neli vastast eesotsas maailma 9. reketi Sloane Stephensiga alistanud Kontaveit.

«Tunnen, et olen vaimselt tugevamaks saanud. Oleme selle poolega pidevalt tööd teinud, aga vahel lihtsalt on nii, et läheb aega, kuni selle viljad välja hakkavad paistma ja väljenduvad tulemustes. Tegelikult oli enesetunne läbi suve korralik. Kahjuks sain siis aga nappe ja valusaid kaotusi. Nüüd on asjad kenasti kokku langenud,» kirjeldas uue nädala maailma edetabelis karjääri kõrgeimale 21. kohale tõusev 22-aastane Kontaveit.

Tänases poolfinaalis sai ta eduseisul 6:2, 2:1 hiinlannalt Qiang Wangilt loobumisvõidu. «Ausõna on kahju, kui vastane peab niimoodi mängu pooleli jätma. Seda enam suure turniiri poolfinaalis kodupubliku ees. Enamgi veel: ta on väga tore tüdruk, lisaks tean hästi tema treenerit,» pidas ta silmas Wangi austraallasest juhendajat Peter McNamarat.

Enda tänase mängu kohta lausus Kontaveit aga: «Alguses ei saanud käima, aga järgmised seitse geimi olin väga kindel. Raske öelda, kas just elu parimat tennist näitasin, aga väga head taset küll.»

Tal puudus eelistus, kas kohtuda laupäevases finaalis Arina Sabalenka või Ashleigh Bartyga. «See nädal on igal juhul mu jaoks olnud ülipositiivne. Olen saanud kuhjaga enesekindlust. Mul pole finaalis midagi kaotada, aga sellest hoolimata lähen täiega panema ja soovin nüüd juba loomulikult turniirivõitu. Tunnen end äärmiselt motiveerituna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles