Hamilton tiimikorraldustest: Valtteri oli tõeline härrasmees (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese vormel 1 meeskonna sõitjad Valtteri Bottas (vasakul) ja Lewis Hamilton.
Mercedese vormel 1 meeskonna sõitjad Valtteri Bottas (vasakul) ja Lewis Hamilton. Foto: Maxim shemetov / REUTERS

Vormel 1 selle hooaja 16. osavõistlus ehk Venemaa etapp läheb kategooriasse, mis kannab nime tiimikorraldused. 

Hooaja kaheksanda ja kolmanda järjestikuse etapivõidu teenis Mercedese esisõitja Lewis Hamilton, kes sõidu keskosas möödus tiimikorralduste abil meeskonnakaaslasest Valtteri Bottasest. Edasine oli vaid vormistamise küsimus: Hamilton haaras kümmekond ringi enne finišit esikoha, sest Red Bulli sõitja Max Verstappen tegi oma ainsa boksipeatuse. 

Viskame pilgu peale, mida asjaosalised pärast etappi rääkisid.

1. Lewis Hamilton: «See oli üsna keeruline päev. Valtteri, kes mind mööda lasi, oli tõeline härrasmees. Aga tema ei võitle maailmameistritiitli eest. Kohad üks ja kaks – tavaliselt oleme elevil. Valtteri vääris võitu, aga seekord oli see tõeline meeskonnatöö.»

2. Valtteri Bottas: «Keeruline päev. Meeskonnale hea tulemus – teenisime maksimumpunktid. Aga isiklikult, nagu kõik nägid, see oli üsna keeruline. Lewis võitleb maailmameistritiitli eest ja meie meeskondliku tiitli eest.»

3. Sebastian Vettel: «See oli keeruline – Hamilton ja Bottas tegid suurepäraselt koostööd. Ma proovisin Valtterile surve peale panna, aga ei saanud piisavalt lähedale. See oli hea sõit, aga tulemus polnud see, mida soovisime.»

Mercedese pealik Toto Wolff sõidu lõppfaasis Bottasele: «Keeruline päev sinu ja keeruline päev meie jaoks. Arutame seda pärast sõitu ja me selgitame.»

Sarja üldarvestuses edestab Hamilton nüüd Vettelit 50 punktiga, meeskondlikus arvestuses on Mercedese edu Ferrari ees 53 silma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles