TalTech viskas Eesti-Läti ühisliigas ligi 100 punkti

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Viilup.
Sander Viilup. Foto: Sander Ilvest

TalTechi (endine TTÜ) korvpallimeeskond teenis Eesti-Läti ühisliigas hooaja esimese võidu, kui alistas koduväljakul Liepaja 99:82 (53:46).

Võõrustajad võitsid avapoolaja seitsme punktiga, kuid märkimisväärne vahe saadi sisse kolmandal veerandajal, mille TalTech võitis kümne silmaga. TalTechi poolel jõudsid kahekohalise punktisummani suisa viis mängijat: Levi Martin Giese ja Toomas Raadik viskasid võrdselt 20, Norman Käbin 16, Gregor Arbet 13 ja Sten Olmre 10 punkti. Üleplatsimeheks kerkis aga Liepaja pallur Justin Johnson, kelle arvele kogunes 33 (!) punkti.

Kui TalTech sai ühe kaotuse (avamängus jäädi 78:92 alla Ventspilsile) kõrvale hooaja esimese võidu, siis Liepaja aga esimese kaotuse. 

Tallinna Kalev/TLÜ sai aga Olybet Eesti-Läti korvpalliliigas suure kaotuse, kui võõral väljakul jäädi 56:95 (30:52) alla mullu Läti meistrivõistlustel hõbemedali saanud Riia VEFile.

17st kaugviskest vaid kaks tabanud Tallinna Kalev mängis Riias vaid kaheksa mängijaga. Resultatiivseimaks kerkis Bamba Fall, kes sai kirja 16 punkti ja 10 lauapalli. Taylor Staffordi arvele kogunes 12 silma. VEFi poolel olid suurepärases (viske)hoos Arturs Ausejs (kolmesed 4/6) ja Artis Ate (kolmsed 5/5), kes panustasid võitu vastavalt 18 ja 17 punktiga. Kokku tabas VEF 35st kolmepunktiviskest 14.

Tallinna Kalev (avamängus alistati 88:54 Jekapbils) on sarnaselt TalTechile kogunud kahe mänguga võidu ja kaotuse. VEF jätkab aga kahe võidu ja täiseduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles