Mainekas ralliajakirjanik: Lappi soovib Tänaku tõttu Toyotast lahkuda

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi ja Ott Tänak 2018. aastal koos Toyota meeskonnas.
Esapekka Lappi ja Ott Tänak 2018. aastal koos Toyota meeskonnas. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Autoralli MM-sarjaga kaasas liikuv ajakirjanik Colin Clark võttis oma podcastis kokku viimase aja sündmused autoralli maailmas. Muu hulgas rääkis Clark ka sellest, et tema arvates on just Ott Tänak see, kelle tõttu seostatakse Esapekka Lappit Citroeniga.

«Lappi tunneb end Toyotas ebamugavalt, kuna ta näeb Tänakut meeskonna esinumbrina. Lappi ilmselt teab, et Tänak jätkab esinumbrina ka edaspidi. Sellest lähtuvalt võib arvata, et Jari-Matti Latvala aitab ka järgmisel hooajal Tänakut meeskonna teise numbrina ning Lappi ei soovi olla Toyotas kolmas piloot,» seletas Clark olukorda Toyotas.

«Lappi soovib tulla maailmameistriks, kuigi tal ei ole tegelikult sellega kiiret. Samas on soomlase karjäär liikumas aina edasi ning sel aastal ei ole ta Toyotaga eriti häid tulemusi näidata suutnud. Selle põhjal on ilmselt tulnud ka kuulujutud, et Lappi liigub Citroeni,» rääkis Clark. 

«Lisaks soovib Sebastian Ogier saada Citroeni tugevat meeskonnakaaslast, kes aitaks tal MM-tiitli nimel võidelda. Eelmisel hooajal oli tal abis Tänak, sel hooajal ei ole Elfyn Evans ja Teemu Suninen suutnud kuidagi Ogier'd aidata. Kui Lappi otsustabki liituda Citroeniga, siis ma ei leia, et tal elu palju kergemaks läheb, sest seal peab soomlane igal juhul Ogier'd toetama,» arvas Clark. 

Ametlikult pole Lappi Citroeniga lepingust juttu teinud, kuid erinevad vihjed, kuulujutud ja märgid on viitanud sellele, et just soomlane on see piloot, kes tuleval hooajal Ogier' kõrval Citroenis koha sisse võtab.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles