Kas Toyota lõpetab veerandsajandilise võidupõua?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala 2017. aastal Walesis.
Jari-Matti Latvala 2017. aastal Walesis. Foto: GEOFF CADDICK / AFP

Kuku raadio rallisaade «Powerstage» keskendus eelolevale Walesi rallile. Juttu tuli nii Walesi ralli pikkadest traditsioonidest, meeskondade ja sõitjate praegusest seisust kui ka uue hooaja koosseisudest.

Muuhulgas meenutasid saatejuhid Rauno Paltser ja Marek Lindmaa aastat 1993. Miks? Just siis teenis Toyota Walesi MM-etapil viimase võidu, kui Toyota Celicaga triumfeeris soomlane Juha Kankkunen. 

Tänavusel hooajal on Toyotal suured lootused, et see pikk seeria lõppeks, sest meeskonnas sõidavad Jari-Matti Latvala ja Ott Tänak, kes on võiduks kahtlemata võimelised. Latvala võitis Walesis aastatel 2011 ja 2012, kui ta kihutas veel Ford Fiestaga ning Tänak on sellel hooajal võitnud viimased kolm MM-etappi.

Walesi ralli kõige edukamad rallisõitjad on aga prantslane Sebastien Ogier (2013-2016), norralane Petter Solberg (2002-2005) ja soomlane Hannu Mikkola (1978-1979, 1981-1982) – kõik mehed on seal võidutsenud neli korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles