Norra laskesuusataja vastus kriitiku väljaütlemisele: las kontrollib oma nägemist

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Thingnes Bö võitis tänavu Nove Mestos nii sprindi kui ka jälitussõidu.
Johannes Thingnes Bö võitis tänavu Nove Mestos nii sprindi kui ka jälitussõidu. Foto: Mikhail Tereshchenko / Mikhail Tereshchenko/TASS

Norra laskesuusataja Johannes Thingnes Bö usub, et suudab eeloleval hooajal heidelda MK-sarja üldvõidu nimel.

«Ma tunnen end hästi ja tean, mis suunas liigun. Eelmisel aastal samal ajal olin samasuguse vormis, seega ma ei näe põhjust, miks ma ei võiks sellel aastal teenida kollase üldvõitja särgi,» vastas Bö kriitikutele, kes arvavad, et ta pole piisavalt heas vormis, et prantslase Martin Fourcade’iga heidelda. 

NRK ekspert Ola Lunde oli mees, kes julges välja öelda, et Bö algaval hooajal suures mängus pole. Väidetavalt näeb Lunde Böd pidevalt Holmenkollenis treenimas ja on tema praeguse vormiga kursis. Laskesuusataja võttis Lunde väljaütlemist poolnaljaga ja sõnas: «Ma arvan, et ta peab oma nägemist kontrollima. Ta näeb üsna tihti valesti.»

25-aastane Bö abiellus kahe hooaja vahel ja käis mesinädalatel, kuid pärast puhkust tabas seda viirushaigus ja seetõttu ei saanud norralane treeningutele keskenduda. Sellest on Bö enda sõnul paranenud ja valmis astuma sammu edasi. Pyeongchangi olümpiavõitja ja kolmekordne medalist Bö alustab MK-sarja, nagu kõik teisedki, 30. novembril Sloveenias Pokljukas.

Eelmisel hooajal noppis Fourcade sisuliselt kõik MK-sarjas saadavad särgid ja auhinnad endale. Kollase särgi ehk üldarvestuse edetabelis edestas ta Böd 89 punktiga, individuaaldistantsil jäid kanged konkurendid esikohta jagama, sprindis jäi kahe silmaga peale Fourcade, jälitussõidus oli prantslase edu 32 ja ühisstardist sõidus 28 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles