Galerii ja video: Rannula kihutuskõne äratas kaotusseisu jäänud Pärnu üles

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti-Läti korvpalli meistriliigas sai kaotusseisu jäänud Pärnu Sadam 87:82 jagu Valmierast. 

Pärnu jäi poolajaks 39:50 kaotusseisu, kuid suutis kolmandal veerandil vahet vähendada. Neljas veerandaeg kuulus täielikult pärnakatele, kui see võideti 32:22.

«Eks meil on praegu üldse see mäng veidi heitlik. Kaitse on meile praegu suur murekoht,» rääkis Pärnu peatreener Heiko Rannula. «Need vead, mis me teeme on hästi lapsikud: algtõdede mitteteadmine ja vigade tegemine. Loodame, et tänane mäng andis enesekindlust,» sõnas ta. 

Rannula oli pärast poolaega oma hoolealustega ka konkreetne. «Kui korvpalli ABC-d sellisel tasemel ei suuda jälgida ja neid vigu vältida, siis pole sel tasemel võimalik korvpalli mängida. Mõnikord aitab selline valusalt ütlemine ja karjumine. Võib-olla mõne mehe äratas üles!»

Pärnu parima punktitoojana tõi Saimon Sutt 20 punkti, Drew Urguhart ja Mihkel Kirves lisasid 18 silma. Valmiera parim oli Janis Kaufmanis 16 punktiga. 

Rannula sõnul ei saa aga selgelt kellegagi rahule jääda. «Meil on vaja stabiilsus leida ning iga mees peab ise vastutama oma vigade eest. Kiidan meeskonda, et me lõpuks kaotusseisust välja tulime.»

Teises täna peetud kohtumises tunnistas Rapla Avis Utilitas 68:71 BK Jurmala paremust.

Raplas toimunud kohtumine algas tasavägiselt, aga koos Gregor Ilvese tabava kaugviskega kuulus avaveerand võõrustajatele 14:10. Jurmala poolelt oli pidurdamatu nende ääremängija Endru Davids Smits, kes kogus poolajaks 13 punkti ja 9 lauapalli. Viimasel sekundil saatis keskjoone lähistelt viske teele Raid Veideman ja see ka tabas ning puhkepausile siirduti Läti tiimi 35:34 eduseisus.

Võrdne heitlus jätkus kolmandal veerandajal ja viie minuti möödudes oli Rapla 47:46 peal. Seejärel tabasid kaugviske Marek Ruut ja Indrek Kajupank, pannes aluse Rapla 9:3 spurdile. Neljanda veerandaja alguseks oligi kodumeeskond neljapunktilise eduseisu kätte võidelnud.

Jurmala ei lasknud võõrustajatel eest ära minna ning eduseisus olev meeskond vahetus mitmeid kordi. 3.32 enne lõppu olid tablool numbrid 64:64, kuid Indrek Kajupanga kaugvise viis Rapla uuesti juhtima. Ilja Gromovsi ja Kristaps Medissi kahepunktivisked viisid Jurmala viimase minuti eel ühe silmaga ette. Sven Kaldre sai kaugviset proovida, kuid see ei tabanud ning loetud sekundid hiljem realiseeris Kristaps Plavnieks kakas vabaviset, viies külalised kolme punktiga juhtima. Mängu viimasel rünnakul saatis palli veel kaugelt teele Kajupank, aga taas vise ei tabanud ja nii tuli tunnistada Jurmala nappi paremust.

Rain Veideman tegi kaksikduubli, visates 23 punkti ja kogudes 10 lauapalli. Indrek Kajupank lisas 11 ning Gregor Ilves 9 silma. Hea esituse tegi ka Wadly Mompremier, tuues 7 punkti ja 13 lauapalli.

Jurmala parimatena viskasid Edgars Jeromanovs ja Endru Davids Smits 15 punkti, kellest viimane võttis ka 11 lauapalli. Kahekohalise punktiarvu said kirja veel Kristaps Mediss ja Kristaps Plavnieks, kes tõid kumbki 10 silma. Keskmängija Ilja Gromovs lisas 9 punkti ja 9 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles