Kris Meeke’ist saab Ott Tänaku meeskonnakaaslane

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke lasti ohtrate avariide tõttu Citroeni meeskonnast lahti.
Kris Meeke lasti ohtrate avariide tõttu Citroeni meeskonnast lahti. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Poole hooaja pealt tööta jäänud briti rallisõitja Kris Meeke sõidab tuleval hooajal Toyota ridades.

Ralliguru Colin Clark teatas oma Facebooki lehel, viidates Motorsport Newsile, et Meeke on löönud 2019. aasta hooajaks käed Toyotaga. Tegu on üllatusuudisega, sest seni arvati, et Meeke liitub pigem M-Spordiga.

Ilmselt tähendab tänane uudis suhteliselt kindlalt ka Esapekka Lappi lahkumist Toyotast. Nimelt on soomlast juba pikemat aega seostatud Meeke’i endise tööandja Citroeniga.

Citroen loobus Meeke'i teenetest tänavu pärast Portugali MM-rallit, kus britt 12. kiiruskatsel teelt välja sõitis. Seejuures oli nii tal kui kaardilugejal Paul Nagle'il meeletult õnne, et nad õnnetuses tõsiselt vigastada ei saanud. 

Portugali avarii oli Citroeni meeskonna juhile Pierre Budarile viimane piisk karikasse: «Otsust polnud lihtne teha, sest see mõjutab nii juhti kui tema kaardilugejat, kuid see põhineb suures osas ohutusküsimustele, mis on mulle kui tiimipealikule murettekitavad. Seetõttu leidsime, et see otsus tuleb täide viia ennetava meetmena.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles