Martin Reim: jäime füüsiliselt Soomele alla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Reim
Martin Reim Foto: Tairo Lutter

Rahvuste liigas kolmandat korda järjest 0:1 kaotanud Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim tõdes, et Soome oli parem füüsiliselt võimsuselt ja ründemängu klassilt.

«Ausõna, me kõik selles meeskonnas vihkame kaotamist. Eriti kui oled kolm korda järjest niimoodi 0:1 saanud. Meil on alati omad võimalused olnud, kuid alati on vastane olnud natuke parem ja kvaliteetsem ning selle ühe olukorra leidnud. Meie aga pole. Kui ise ees üldse ei löö, on raske võita ja isegi viigistada,» kahetses Reim.

Soomlased olid tema sõnul Eestist paremad eelkõige füüsiliselt ja enesekindluselt. «Nad on praegu heas hoos ja niimoodi sünnivad asjad natuke kergemini. Aga peamiselt jäime alla füüsiliselt. Selle tulemusel olid eriti viimased 15 minutit ikka väga keerulised. Kui ise palli kätte saime, kaotasime selle kohe väga kiiresti,» lahkas Reim. «Kaitse ja rünnak käivad tänapäeva jalgpallis lahutamatult käsikäes. Lõpuks oli see surve juba nii tugev, et nad leidsid selle ühe saatusliku läbisöödu.»

Koondise peatreener ei kahetsenud taktikalist valikut ehk neljamehelisele kaitseliinile üleminekut. «Isegi tulemust ja mängu käiku teades ei teeks ma plaanivalikus midagi teisiti. Meil on keerulised hetked – mitu võtmemängijat ja liidrit oli puudu. Seda arvestades ei olnud võimalik mängu liigselt avada. Kokkuvõttes kõik see minu arvates toimis, me ei jäänud enam vähemalt keskväljal vähemusse. Lihtsalt midagi pole parata, kui vastane on natuke võimsam.»

Valikmängus esmakordselt põhikoosseisu ülendatud Rauno Sappineni päevatöö kohta lausus ta: «Ma ei ütle tema kohta ühtegi halba sõna. Ta võitles ja oli igati mehe eest väljas. Kindlasti oli aus talle see võimalus anda. Aga samas nägi ka nii tema kui teised, et koondiste tasemel jalgpall on kõrgetasemeline. Ei ole päris nii, et hüppad Hollandi esiliigast siia ja hakkad kohe paugutama. Aga kindlasti on ta teinud sammu edasi ja saab veel võimalusi.»

Peatreener vaatas tulevikku: «Oleme proovinud erinevaid ründajaid, erinevaid ründekolmikuid, -nelikuid ja isegi –viisikuid. Peame kindlasti edasi uskuma. Ühel hetkel lihtsalt peame kaane maha saama. Ajame rinna kummi, pea püsti ja hakkame valmistuma esmaspäevaks mänguks Ungariga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles