Toyota tegi kauaoodatud uudise Tänaku tiimikaaslasest ametlikuks

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänaku muljetamisi kuulab Kris Meeke.
Ott Tänaku muljetamisi kuulab Kris Meeke. Foto: Andre Lavadinho / imago/PanoramiC/Scanpix

Toyota rallimeeskond teatas oma ametlikes kanalites, et meeskonnaga liitub järgmisest hooajast Kris Meeke. Toyotas jätkavad Ott Tänak ning Jari-Matti Latvala, meeskonnast lahkuvad Esapekka Lappi ja Janne Ferm.

Citroën loobus Meeke'i teenetest tänavu pärast Portugali MM-rallit, kus britt 12. kiiruskatsel teelt välja sõitis. Seejuures oli nii tal kui kaardilugejal Paul Nagle'il meeletult õnne, et nad õnnetuses tõsiselt vigastada ei saanud. 

Meeke hoidis madalat profiili, kuid otsustas, et nii see jätkuda ei saa.

«Otsustasin, et ei lase oma ajal rallispordis, mida armastan, niisama õhku haihtuda. Minu motivatsioon tõusis kõrgele ja pärast Soome rallit helistasin kõigile tiimipealikele ja ütlesin, et kui võimalus avaneb, siis ootan innuga nende kõnet. Vestlus Tommiga jätkus ja kui ta küsis, kas ma olen sõitjatööst huvitatud, polnud mul mõtlemisaega vaja.»

Mäkineni sõnul ollakse väga elevil ka Toyotas. «Teame, et ta on väga kiire, aga ta toob meeskonda juurde palju kogemusi. Tema tehnilised teadmised on väga kõrgel tasemel ning usun, et ta suudab värskete ideedega meie Yaris WRC-d paremaks teha,» sõnas tiimiboss.

«Mul on ka väga hea meel, et Jari-Matti jätkab meie meeskonnas. Ta on teinud suurepärast tööd ning viimasel ajal taas järjepidevalt poodiumile tõusnud. Koos Otiga on ta tõestanud, et on üks kõige kiirematest sõitjatest. Usun, et meil on järgmiseks aastaks väga tugev koosseis, sest meie kõik kolm sõitjat on väga kiired, kogenud ning suudavad rallisid võita. Muidugi mul on väga kahju, et Esapekka otsustas meie juurest uue väljakutse nimel lahkuda, ent soovime talle tulevikuks kõike head,» ütles Mäkinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles