Saarepuu avaldas koondise esinumbrid, ent lubas kõva sisevõitlust

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp Pyeongchangi olümpiamängudel.
Marko Kilp Pyeongchangi olümpiamängudel. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS

Team Haanja suusatajad valmistuvad Ramsaus pingsalt uue hooaja alguseks. Senine ettevalmistus on sujunud suuremate probleemideta, vaid Algo Kärbi oli kahe hooaja vahel probleeme randmevigastusega.

«Planeeritud laagrid on tehtud ja suuri murekohti pole olnud. Algot segas kolm nädalat randmevigastus, aga trenne ta vahele ei pidanud jätma, tegi lihtsalt ühe kepiga,» ütles suusatajate treener Anti Saarepuu.

Esimese võistluse teevad Eesti suusatajad 9.-11. novembrini toimuval Olose esimese lume võistlusel. Ühtlasi on see eestlaste jaoks Ruka MK-etapi katsevõistlus. Kindlana saavad end tunda vaid Marko Kilp ja Karel Tammjärv, kes on koondise liidrid ka tänavu. Ülejäänud kolm sprindivõistluse- ja distantsivõistlusekohta jagatakse välja just Olosel.

Kindlasti läheb Eesti koondis ka Lillehammeri MK-etapile, kuid jätab osaliselt rahalistel põhjustel vahele nädal hiljem toimuva Beitostøleni etapi.

Saarepuule teeb head meelt ka Eesti sprindi esinumbri Kilbi ettevalmistus, kelle varasemaid hooaegu on tihti seganud haigused. «Ta on väga hästi treenida saanud. Tal pole olnud vigastusi ega haigusi,» kinnitas Saarepuu.

Kuid mida Eesti suusatajate treener algavalt hooajalt ootab? «Ootaks, et keegi noorematest esile tõuseks,» ütles Saarepuu, pidades silmas Kaarel-Kasper Kõrget ning Andreas Veerpalut. Viimaselt ootab treener tänavu punktikohale sõitmist.

«Algo Kärp, Raido Ränkel, Karel Tammjärv ja Marko Kilp – nemad on vanemad, nemad peavad oma stabiilsust enne MMi näitama. Meil on hea ühtlane ja tugev võistkond, mille esinumbrid on Karel ja Marko. Aga Algo ja Raido neile armu ei anna,» ütles Saarepuu.

Võrreldes eelmiste hooaegadega on tänavu treeningutel proovitud ka mõningaid uusi asju, ent kas neist ka kasu on olnud, selgub alles pärast esimesi võistluseid. «Olen ise ka MK-hooaja suhtes põnevil. Näeme laagrites teisi võistkondi, aga silmaga on raske eristada, kas oleme neist ees või taga,» lausus Saarepuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles