Andres Sõbra Karud tõmbavad Kadrinas elu käima! (1)

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koloriitne korvpallitreener Andres Sõber on leidnud endale uue väljakutse Kadrina Karude peatreenerina, keda juhendades on panused küll väiksemad kui kunagi Rakvere Tarva aegadel. Aga kirg ja sõbralikud maneerid on endised ja sama muhedad. Ka suuvärk töötab.
Koloriitne korvpallitreener Andres Sõber on leidnud endale uue väljakutse Kadrina Karude peatreenerina, keda juhendades on panused küll väiksemad kui kunagi Rakvere Tarva aegadel. Aga kirg ja sõbralikud maneerid on endised ja sama muhedad. Ka suuvärk töötab. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Nädalalõpul Eesti teise liiga meistrivõistluste korvpallimängule Kadrinasse sõites poeb hinge meeldiv ärevus. Nüüd sealsete Karude eesotsas seisev treener Andres Sõber toob tahtmatult meelde aastate eest Rakvere spordihallis kogetud eredad hetked.

Positiivne ootus süveneb Kadrina spordikeskuse uksest sisenedes, kui märkan koridoris pingil istuvat ja mõnusalt juttu vestvat treenerit Andres Sõpra. Praegune Kadrina Karude loots arutab midagi abitreener Raivo Tribuntsoviga.

Jutuks on Pärnust pärit mängumees Rait Tammet, kellele leiti ajateenistuse kõrvalt võimalus korvpalli edasi harrastada ja Karudega liituda. Matšiks Rae Kossuga on ootused üle kahemeetrise atleetliku palluri suhtes ilmselgelt kasvanud. «Kui nüüd mängisime Haapsalus, siis ta pani neli või viis korda ülevalt alla nii et mürises,» meenutab Sõber.

Kuulan vestlust ja suunurgad venivad järjest ülespoole, sest tajun, et suuri muutusi pole toimunud ja 65-aastane treener on omas elemendis ehk teisisõnu varem publikut magnetina saali tõmmanud rahvamees on kogu oma hiilguses tagasi. Kuigi Andres Sõbrale pole viimased aastad olnud meelakkumine, on tema kirg korvpalli vastu alles ning naljad koos väljaütlemistega endiselt mahlakad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles