Video: Lõuna-Ameerika ühes tuliseimas vutimatšis sai värava kirja vaid 14-aastane jõmpsikas

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14-aastane väravalööja.
14-aastane väravalööja. Foto: Club Cerro Porteño

Teha 14-aastasena debüüt riigi meistritiitlile võitleva klubi eest, on niigi äge asi. Lüüa aga nädal pärast debüüti oma esimene profivärav ning seda riigi kõige nimekamas derbis, Superclasicos, tõstab lati juba uuele kõrgusele.

Jutt käib Paraguai meistrivõistlustest, kus nädalavahetusel kohtusid omavahel Asuncioni klubid Olimpia ja Cerro Porteno. Matši avavärava lõi viimastele Fernando Ovelar – seda 14 aasta 9 kuu ja 27 päeva vanusena.

Kohtumine lõppes 2:2 viigiga. Mängu 13. (!) üleminutil penaltist Olimpia viigivärava löönud Jorge Ortegal on passis 31 aastat ehk ta on Ovelarist üle kahe korra vanem. Selle tabamuse tulemusel säilitas Olimpia liigatabeli tipus seitsmepunktilise edu.

Teadaolevalt on ajaloo kõige noorem profijalgpallur Mauricio Baldivieso, kes tegi 2009. aastal Boliivia kõrgliigas debüüdi 12-aastasena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles