Tänak on tiitliheitlusest maha kantud, aga ootab oma võimalust

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia ralli filmiposter - peaosades Ott Tänak, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville FOTO: Wrc
Austraalia ralli filmiposter - peaosades Ott Tänak, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville FOTO: Wrc Foto: WRC

Kolm meest ja üks MM-tiitel. WRC-sarja juhid reklaamivad ööl vastu reedet algavat Austraalia rallit kui kolme kange vastasseisu. Tegelikult keskenduvad Sebastien Ogier ja Thierry Neuville ainult teineteisele ning ka Ott Tänak nendib, et tema võimalused tiitlivõitlusesse sekkuda ei sõltu ainult temast.

Viimati nägime nõnda tihedat MM-tiitli heitlust seitse aastat tagasi, kui Sebastien Loebi ja Mikko Hirvoneni lahutas enne viimast, Walesi etappi kaheksa punkti. Mõlemad mehed katkestasid ning kuld, toona juba seitsmes järjestikune, rändas Loebi kaela. Duo taga lõpetas kolmandana Ogier. Nüüd on 34-aastane prantslane võitnud järjest viis MM-tiitlit, ent ometi leiab ta, et kui Austraalias tuleks kuues, oleks see talle kõige väärtuslikum.

«Olen rohkem elevil kui kunagi varem, sest esimest korda selgub tiitel alles viimasel võistlusel. Seda ägedam on, et alles kolm kuud tagasi olin liidrist 23 punkti kaugusel ning mu võimalused polnud just eriti suured,» sõnas ta. Ogier’ ja Neuville’i vahe on kolm punkti ja seis pinev, ent belglase jaoks võib asi veel põnevamaks minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles