Draama Rahvuste liigas: Inglismaa pööras viimase tosina minutiga kõik pea peale

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa väravalööjad Harry Kane (nr 9) ja Jesse Lingard juubeldamas.
Inglismaa väravalööjad Harry Kane (nr 9) ja Jesse Lingard juubeldamas. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Inglismaa jalgpallikoondis oli langemas Rahvuste liiga eliitdivisjonist välja ja Horvaatia pääsemas finaalturniirile, kui 78. ja 85. minuti väravatega võtsid inglased 2:1 võidu ja kukutasid hoopis MM-finalistid aste madalamale.

Turniiri 0:6 kaotusega Hispaaniale alustanud Horvaatia asus Londoni Wembley staadionil 57. minutil Andrej Kramarici tabamusest juhtima. See skoor viinuks nelja parema finaalturniirile Horvaatia (7 pumkti), jätnud Hispaania (6 p) teiseks ja langetanuks Inglismaa (4 p) B-divisjoni.

78. minutil lõi viis minutit varem vahetusest sekkunud Jesse Lingard Harry Kane’i eeltööst viigivärava. Lõppenuks mäng nii, pääsenuks edasi hoopis Hispaania, teisena lõpetanuks Horvaatia, kuid Inglismaa olnuks endiselt viimane.

Kuid jalgpalli sünnimaa päästis Kane, kes saatis 85. minutil sihile Ben Chilwelli karistuslöögi. See oli Tottenhami ründetähele Rahvuste liiga hooaja esimene värav. Aga kui tähtis, sest pööras alagrupi lõppseisu täiesti pea peale: 1. Inglismaa 7 punkti, 2. Hispaania 6, 3. Horvaatia 4.

Horvaatia ja Inglismaa kohtusid ka tänavusuvise MMi poolfinaalis, kus Horvaatia jäi lisaajal 2:1 peale. Ühtlasi võtsid inglised tolle allajäämise eest seega ka väikese revanši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles