Ogier: Tänak ja Toyota on hirmuäratav kooslus

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia
Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia Foto: PAU BARRENA / AFP

Kuuekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier usub, et järgmisel aastal on tema põhikonkurent MM-tiitlile Toyota sõitja Ott Tänak.

Tänavuse hooaja teises pooles kõige kiiremat minekut näidanud Tänak lõpetas meistrivõistlused viimaste rallide ebaõnne tõttu teist aastat järjest kolmandana. Tegelikult oli Tänak juba hooaja alguses uskumatult kiire, arvestades, et sõitis Toyotaga esimest hooaega. Just see fakt teebki Tänakust Ogier’ hinnangul järgmise aasta suurfavoriidi MM-tiitlile.

«Tänak ja Toyota on hirmuäratav kooslus. Olen kindel, et nad on ka järgmisel aastal ohtlikud. Eriti arvestades nende tõusu sel aastal,» ütles Ogier Prantsusmaa väljaandele L'Equipe.

Toyota meeskonna pealiku Tommi Mäkineni hinnangul kulus eestlasel pool aastat, et autoga täielikult sõbraks saada. «Sealt maalt olid tema tulemused muljetavaldavad. Ma eeldasin, et ta on kiire, aga mitte nii kiire,» kiitis Mäkinen eestlast.

Järgmisel aastal sõidab Ogier teatavasti Citroeni ridades. See tähendab, et temalgi on vaja uue autoga kohanemiseks aega, Tänak alustab hooaega seevastu juba tuttavas autos. Teisalt on ka Ogier tõestanud end kiire kohanejana, kui võitis 2017. aastal oma M-Spordi debüüthooajal kohe MM-tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles