Tänaku rivaali vangerdus on hoop Toyotale

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teemu Sunineni ja Mikko Markkula viimaseks ühiseks ralliks jäi Austraalia MM-etapp.
Teemu Sunineni ja Mikko Markkula viimaseks ühiseks ralliks jäi Austraalia MM-etapp. Foto: @World/M-Sport

Järgmiseks aastaks ainsa sõitjana M-Sporti rallimeeskonnaga lepingut omav soomlane Teemu Sunineni andis teada, et vahetab kaardilugejat. Tema kõrval istub edaspidi Marko Salminen.

«Seoses 2019 WRC-hooajaga toimuvad paar muudatust. Oleme lõpetanud koostöö Mikkoga (Markkula, senine kaardilugeja – toim) ja tema asemele astub uus mees. Edaspidi võistlen koos Marko Salmineniga. Suured tänud Mikkole, et ta viis mu tasemele, kus praegu olen,» kirjutas Suninen sotsiaalmeedias.

Salminen pole MM-sarjas tundmatu nimi, sest viimased kaks aastat on ta lugenud legendi Markko Märtini veetavas WRC2-tiimis sõitvale Takamoto Katsutale. Soomlase lahkumine ei ole jaapanlase jaoks ilmselt hea uudis, sest nüüd peab ta karjääri tähtsaima hooaja eel leidma endale uue kaardilugeja.

Miks ootab Katsutat ees karjääri tähtsaim hooaeg? Sest Toyota meeskonna juht Tommi Mäkinen on lubanud, et jaapanlane saab osadel rallidel taltsutada nende Yaris WRC võistlusautot! Seda siis tiimi neljanda piloodina. Toyota põhisõitjad on tuleval aastal Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles