Lakers taas kuldse koidiku lävel

Andri Kiige
, spordikommentaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James.
LeBron James. Foto: Harry How

Los Angeles Lakersit võib suurema vaidluseta pidada maailma korvpallimaastiku kõrgeimaks mäeks. Eri perioodidel on tema kuninglik kõrgus sundimatu elegantsiga teistele ülevalt alla vaadanud – ja üks sedalaadi epohhe on taas koitmas.

Mõned mälestused eelmistest: sõjajärgse Lakersi viis tiitlit George Mikani juhtimisel ja korvpalli ilmuvad ülipikad tsentrid. Jerry Westi saabumine, üheksa finaalipääsu 60ndatel ja Westi kuju jäädvustatakse NBA logo abil igavikku. Wilt Chamberlaini, võimalik, et kõigi aegade suurima talendi tulek 1968. aastal. Seejärel Abdul Jabbari ja Magic Johnsoni dünastia, mille vahetas välja Shaquille O’Neali ja Kobe Bryanti duett ning järjekordne kullasadu.

Nüüd on kuningas Jamesi ajastu algus. Lakers on vaevalise stardi (kaks võitu ja viis kaotust) järel lahinguvankri üllatavalt kiiresti liikuma saanud ning kerkib ülitihedas Läänekonverentsis seitsmendaks, pöörates võidusaldo plussi: üheksa täistabamust, seitse möödalasku. LeBron tulistab endisele koduklubile Miamile 51 vastuseta kuuli, lausudes seepeale ise: «Hakkan vist rütmi leidma. Kui mängime kaitset, siis võidame, nii lihtne asi ongi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles