24 aastat tagasi lendas prantslastel WRC-sarjas punn pealt

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didier Auriol rallimasinaga kilomeetreid läbimas.
Didier Auriol rallimasinaga kilomeetreid läbimas. Foto: Photo4 / LaPresse

Täpselt 24 aastat tagasi krooniti prantslane Didier Auriol WRC-sarja maailmameistriks. Auriol oli esimene Prantsusmaa sõitja, kes autorallis maailmameistriks krooniti.

Auriol võitis Prantsusmaa jaoks ajaloolise MM-tiitli 1994. aastal Toyota eest sõites. Kümnest etapist koosnenud hooajal saavutas Auriol kolm võitu - esikohad tulid Prantsusmaal, Argentinas ja Itaalias. MM-arvestuses teenis ta 116 punkti, edestades 17 punktiga Subaru sõitjat Carlos Sainzi ning 23 punktiga tiimikaaslast Juha Kankkuneni.

Edasi möödus kümme aastat, et taaskord mõni prantslane MM-tiitli võidaks. Mõistagi oli selleks meheks Sebastien Loeb, kes võitis oma esimese autoralli maailmameistritiitli Citroeni ridades 2004. aastal. Loebi ülemvõim kestis kuni 2012. aastani, mil mees otsustas karussellist taanduda.

Ent prantslaste võiduseeria jätkus, sest kuuel järgneval hooajal hoolitses meistritiitli võitmise eest Sebastien Ogier. Neli esimest tiitlit võitis ta Volkswageni eest sõites ning kaks järgnevat M-Spordi ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles