Endiselt koduklubita Siim-Sander Vene: päris igale poole minna ei taha

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene.
Siim-Sander Vene. Foto: Erik Tikan

Eesti korvpallikoondislase Siim-Sander Vene kahekuuline katseaeg Hispaania kõrgliigaklubi Baxi Manresaga lõppes oktoobris. Uut koduklubi pole kahe nädala eest 28. sünnipäeva tähistanud Vene endiselt leidnud.

Kui Postimees eelmisel nädalal Vene olukorda uuris, siis sõnas korvpallur, et laual olnud variandid kukkusid ära või pandi klubi(de) poolt ootele. Seis pole muutunud. Kui kaua on nõus Vene ootama?

«Väga ei ole siin midagi nõus olla ... Kui ükskord tuleb, siis tuleb. Mina ei ole pakkumisi väga palju ära lükanud,» märkis Vene, kes ei välistanud järjekordset lühiajalist lepingut. «See sõltub mängupaigast. Päris esimesse kohta ja igale poole ei taha minna. Vaatan meeskonda ja organisatsiooni.»

Hispaanias alustas Vene hooaega igati soliidselt ja potentsiaalsed kosilased olid ukse taha. «Pärast esimesi mänge olid kohe mingisugused variandid, aga siis ma ei saanud lihtsalt minema. Seejärel läks esimene laine mööda ja siis enam pakkumisi polnud,» sõnas Vene.

Praegu valmistub Vene rahvusmeeskonnaga eelseisvateks maailmameistrivõistluste valikmängudeks, kuid head esitused koondise eest Vene hinnangul lepingut lauale ei too. «Ei usu, et keegi vaatab sellise pilguga koondisemänge. On ju teada, et paljudes koondistes põhimehed ei mängi.»

Kui pole klubi, kelle juures treenida, siis koondis aitab hädast välja. «Viis-viie vastu on ikka teistmoodi. Sa võid üksinda trenni teha, aga (mees-mehe) kontakt on väga tähtis,» sõnas Vene, kes pärast Hispaaniast lahkumist hoidnud end vormis individuaalse treeningkava järgi.

Vene viskas ühtlasi ka nalja, et seekord on koondises teised mehed, nagu näiteks Kristjan Kangur, Janar Talts ja Sten-Timmu Sokk, kes nooremaid ohjama peavad. «Eks vanemad mehed oskavad ise ka juhendada. Nad on elu jooksul ikka midagi õppinud. Milline on minu mänguline roll, see kujuneb veel välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles