Pele kritiseeris teravalt Neymari (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pele ja Neymar. Aasta siis oli 2011.
Pele ja Neymar. Aasta siis oli 2011. Foto: Ricardo Saibun/AP/Scanpix

Kolmekordne jalgpalli maailmameister Pele arvab, et rahvuskaaslane Neymar peaks rohkem keskenduma oma hiiglaslikku ande realiseerimisele ja vähem väljakul ja selle kõrval tehtavale tsirkusele.

«On keeruline Neymari kaitsta nende asja eest, mida ta võrkpalli mängimise kõrvalt teeb. Rääkisin temaga ja tuletasin talle tema võimekust meelde,» avaldas Pele Brasiilia meedias. «Olen temaga kaks korda Euroopas kohtunud. Me rääkisime ja ma selgitasin talle: «Jalgpallijumal on sulle andnud suure kingituse. See, mida sa teed, muudab asjad keerulisemaks.»»

Lisaks võrdles Pele Neymari tema PSG meeskonnakaaslase Kylian Mbappega. Pele ja Mbappe on ainsad kaks jalgpallurit, kes suutnud teismeliseas MM-finaalis skoorida. Vutilegend noorest tähest ülemäära vaimustuses pole: «Ma arvan, et Neymar on täiuslikum mängija kui tema, aga Euroopas räägitakse rohkem Mbappest.»

Intervjuu lõpuks puudutas Pele ka enda personaalküsimust. 78-aastane vutistaar pidi aasta algul loobuma mitmest planeeritud üritusest ja kohe hakkasid tema tervise kohta ringlema kuulujutud. «Jumal tänatud, on minuga kõik hästi,» kinnitas Pele ise. «Mul on olnud viimastel aastatel kolm operatsiooni, aga ma ei ole jätkuvalt 100-protsendiliselt terve. Ma ei tunne enam valu, vaid pigem nõrkust.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles