Osta ära autoralli MM-tiitli võitnud Toyota!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didier Auriolile San Remo ralli võidu toonid Celica.
Didier Auriolile San Remo ralli võidu toonid Celica. Foto: Bonhamsi oskjonimaja

Toyota on võistkondliku autoralli MM-tiitli võitnud nüüd neljal korral, kuid viimasel kahel puhul, 1999 ja 2018, on sellega ka piirdutud. Duubel ehk tiimide ja sõitjate MM-tiitel saadi viimati kätte 1994. aastal. Nüüd on võimalik osta tähtis osa sellest triumfist.

Pariisis läheb peagi haamri alla Toyota Celica ST185, millega Didier Auriol võitis hooaja eelviimase etapi, San Remo ralli, kindlustades sellega suuresti oma tiitlivõidu Carlos Sainzi ees. Just Itaalia etapp oli hooaja üks ikoonilisemaid, kui pärast 26 kiiruskatset ja 516 võistluskilomeetrit jäi Aurioli ja Sainzi lahutama vaid 21 sekundit.

Celica kerenumbriga K-AM 6983 läks pärast tiitlivõitu pensionipõlve veetma Euroopa meistrivõistlustele, aga on nüüd saanud tagasi selle kuue, millega võideti 1994 MM-tiitel. Oksjonil prognoositakse masina hinnaks 190 000 – 230 000 eurot.

Vaata rohkem pilte masinast siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles