Ogier avaldas jõuliselt arvamust WRC-sarja tuleviku osas

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Citroën Racing / Twitter

Kuuekordne WRC-maailmameister Sebastien Ogier arvab, et autoralli tulevik on seotud elektriga – olgu see siis täielikult elektrimootoritega ralliautod või F1-stiilis hübriidlahendus.

Autoralli MM on praegu erakordselt pingeline – tänavu jahtisid viimasel etapil tiitlit veel kolm meest kolmel erineval autol. Lõpuks võitis, nagu ikka, Ogier. «Meil oli suurepärane hooaeg, aga ala peab arenema,» rõhutas prantslane Le Figarole antud intervjuus. «Praegust formaati tuleks kokku suruda. Kolm päeva (võistlemist) on liiga palju, et edukalt rahva tähelepanu köita. Parem variant oleks kaks päeva vähemalt 300 kilomeetriga, et säilitada kestvusvõistluse mulje.»

Ogier mainis taas oma pahameelt, et mehed nagu Sebastien Loeb saavad nautida paremaid starditingimusi, sest nad ei löö kaasa tervet hooaega. «Et me anname nii palju eeliseid külalissõitjatele on väga kahjustav. WRC-sarja reeglid on loodud nõnda, et külalistel on hilisema stardikoha tõttu suur eelis ja see ajab vahel närvi.»

Lõpuks puudutas M-Sportiga kaks viimast hooaega MM-tiitli võitnud, aga tulevaks aastaks Citroeniga taasliituv Ogier ka võistlusautode teemat. «WRC peaks vaatama elektri suunas. Tuleb liikuda kiirelt ja see samm, mida teised sarjad on astunud, isegi ette võtta,» rääkis Ogier. Näiteks rallikrossi MM-sarjas on 2021. aastast kasutusel vaid elektrimasinad. Tõsi, kilometraaži poolest need võistlused autoralliga ei konkureeri.

«Seda ei ole lihtne üles seada, aga lahendused on olemas ja hetkel on see parim viis uusi autotootjaid sarja meelitada täites samas ühiskonna nõudmisi,» lõpetas Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles