Tõnis Sildaru ootamatust võidust: Kellyl õnnestus sõit tohutult hästi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Red Bull Content Pool

Kelly Sildaru võitis USAs Copperis esimest korda täiskasvanute seas rennisõiduvõistluse, kui alistas MK-sarja raames skooriga 93,00 Pyeongchangi olümpiavõitja Cassie Sharpe’i (90,50). Treenerist isa Tõnis Sildaru hinnangul lõi suurrivaali täna rivist eksimus esimesel laskumisel.

«Esimesel ringil kukkumine viis ta võib-olla täna veidi endast välja. Ja tal ei õnnestunud haarded nii hästi, kui oleks pidanud. Sealt tuli meile täna abi,» sõnas treener Sildaru suurrivaali esituse kohta ja lisas, et sellegi poolest tuli võit neile üllatusena. «Ega me ei uskunud seda.»

Sildaru võiduskoor on minimaalselt väiksem tema kvalifikatsioonis saadud 93,25 punktist. Ometi pole need skoorid otseselt võrreldavad, sest ilm oli renni muutnud kiiremaks ja meie sportlane lisas tänasele laskumisele veidi raskusastet. «Finaalis tegime teisel-kolmandal sõidul viimasel hüppel 720 asemel 900-kraadise pöörde,» selgitas Tõnis Sildaru. «Kelly andis täna endast kõik. 93 punkti oli tohutult hästi. Sõit õnnestus: hea hoog ja hea kõrgus ja 93 puntki. Aga Cassiel jäi veel varuks, ta oli veidi liimist lahti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles