Suusaliit algatas MK-etapi võitja osas uurimise

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Luitz
Stefan Luitz Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) algatas Saksamaa mäesuusataja, Beaver Creekis suurslaalomi MK-etapi võitnud Stefan Luitzi osas uurimise, sest ta kasutas väidetavalt lisahapnikku, vahendab Inside the Games.

Kuigi Rahvusvahelise Antidoping (WADA) on lisahapniku tarvitamisse suhtunud soosivalt, keelas suusaliit selle 2016. aastal ära. Saksamaa meeskond paistis aga selle ära unustavat, sest Luitz tarvitas MK-etapil kahe sõidu vahel lisahapnikku.

«Meie, treenerid ja arstid, tegime äärmiselt rumala otsuse,»  rääkis AFP-le peatreener Mathias Berthold.

«Usaldasime WADA reglementi FISi asemel. Rääkisime ka oma arstidega, kes kinnitasid, et me ei lähe reeglitega vastuollu. Lubasime tal lisahapnikku kasutada, sest sellisel kõrgusel on sportlased väga vigastusaltid.»

Lisahapniku andmist Luitzile põhjendati ka sellega, et sakslane naasis alles hiljuti aasta pikkusest võistluspausist. Kas Luitz jääb oma karjääri esimesest MK-etapivõidust ilma, selgub FISi uurimise käigus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles