Naiste sprindisõidu võitis Wierer, eestlannad jäitussõitu ei pääsenud

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dorothea Wierer
Dorothea Wierer Foto: Urban Urbanc / Sportida/SIPA / Urban Urbanc / Sportida/SIPA

Laskesuusatamise MK-etapil Austrias Hochfilzenis toimus täna naiste 7,5 km sprindidistants, kus eestlannad 60 parema hulka ei pääsenud ehk laupäevases jälitussõidus neid stardis ei ole.

Eestlannadest olid täna starti tulnud Regina Oja, Grete Gaim ning Tuuli Toomingas. Oja jaoks sai saatuslikuks kohe esimene laskmine, kui eestlanna eksis kahel lasul. Kuigi püstitiirus suutis Oja puhtalt lasta, ei piisanud sellest, et jälitussõitu jõuda – Oja lõpetas 71. kohal.

Grete Gaim oli täna lasketiirudes veidi paremas hoos kui Oja ning eksis vaid korra esimeses tiirus, kuid suusarajal kogutud kaotus osutus nii suureks, et finišis kaotas Gaim ka Ojale 8,7 sekundit, millega üldarvestuses lõpetas Gaim 75. kohal.

Tuuli Toomingas oli eestlannadest suusarajal kiireim, kuid nii lamades kui ka püsti lastes tegi Toomingas ühe eksimuse, tänu millele kogunes kaotust võitjale 2 minutit ja 22 sekundit ja see tähendas Toominga jaoks 63 kohta, millega ta napilt jälitussõidust välja jäi.

Sõidu võitis Dorothea Wierer, kes eksis lasketiirus korra, teisele kohale tuli Kaisa Mäkäräinen, kes samuti ühe eksimuse juures kaotas Wiererile lõpuks 0,6 sekundit. Kolmanda koha sai Jekaterina Jurlova-Perth, kes ei eksinud tiirudes kordagi ning kaotas finišis võitjale 24,4 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles