Marit Bjørgen viimasest kullasõidust: oli üks hääl, mida ma kuulsin selgelt

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug (L), Marit Bjorgen ja Vibeke Skofterud
Therese Johaug (L), Marit Bjorgen ja Vibeke Skofterud Foto: LEHTIKUVA / Lehtikuva

Kui Pyeongchangi olümpia suusakuningannaks kroonitud Norra tippsuusataja Marit Bjørgen oma karjääri viimast kuldset sõitu meenutab, kuuleb ta kõrvus helisemas Vibeke Skofterudi häält. Sõbranna, kes Bjørgenit Pyeongchangis niivõrd elavalt 30 km klassikasõidus toetas, hukkus suvel skuutriõnnetuses ning Bjørgenil on siiani seda valus meenutada.

«Igal ringil kuulsin vaid ühte kindlat häält. See oli Vibeke, kes oli tribüünil. Kuulsin seda nii selgelt. Tavaliselt ei mäleta ma teiste inimest hääli, aga tema hääle tundsin kohe ära. Kui seda praegu meenutan, on see endiselt tugev,» rääkis Bjørgen NRK-le antud usutluses.

Mõnevõrra sümboolselt andis Bjørgen oma viimase kullaintervjuu Norra televisioonis just eksperdina Skofterudile. Olümpiateekond algas naistel koos 2002. aastal Salt Lake Citys ning lõppes nüüd, 16 aastat hiljem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Og a mor sjøl da, stopper liksom ikke å imponere du heller da @mabjoerg ????????

A post shared by Vibeke Skofterud (@vibekeskofterud) on

«Vibeke tähendas mulle palju. Olime ninapidi koos juba 14-15-aastasest saadik, reisisime enamjaolt koos ning osalesime koos ka tiitlivõistlustel. On eriline, et ta minu viimasel olümpial minu kõrval oli.»

Bjørgen lõpetas kevadel karjääri ning jäi lapseootele. Veidi pärast rõõmustavat uudist tuli aga šokk – sõbranna hukkus skuutriõnnetuses. «Suur kontrast: minu sees kasvab elu ning siis kaotan traagilises õnnetuses Vibekese. See on mõnes mõttes elu osa: rõõm ja kurbus käivad käsikäes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles