Kontaveit hooaja avavõidust: vastasel oli raske minu kiire tempoga harjuda

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit alustas uut hooaega veenva võiduga, alistades Brisbane’i turniiri avaringis tugeva hispaanlanna Carla Suarez Navarro 6:0, 6:3.

«Ma mängisin väga hea mängu ja mul on hea meel alustada uut aastat ilusa mänguga,» sõnas Kontaveit umbes veerand tundi pärast kohtumise lõppu Postimehele. «Arvasin, et temaga tuleb keeruline mäng, aga ma servisin väga hästi, mängisin agressiivselt ja tegin enda arust vähe lihtvigu,» lisas maailma edetabelis 20. kohal paiknev Kontaveit.

Kui esimene sett kestis vaid 18 minutit ja Kontaveit ei jätnud kolm edetabelikohta tagapool olevale Suarez Navarrole võimalusepoegagi, siis teises setis (34 minutit) avanes hispaanlannal võimalus servimurre tagasi võtta, kuid see tal ei õnnestunud. «Vastane hakkas pigem paremini mängima. Alguses oli tal raske minu kiire tempoga harjuda, aga lõpus sai ta oma servi toimima ja tulid lihtsad punktid. Õnneks suutsin mina oma servi hoida,» kommenteeris Kontaveit.

Kontaveit kohtub järgmises ringis Petra Kvitova (WTA 7.) ja Danielle Collinsi (WTA 35.) vahelise matši võitjaga. Kontaveidi teise ringi matš toimub suure tõenäosusega Eesti aja järgi kolmapäeva hommikul. «Ilmselt on selles paaris favoriit Kvitova, kes on palju agressiivsem. Collinsiga ma ei ole kohtunud,» lausus Kontaveit.

Kui Collinsiga pole Eesti esinumber vastamisi läinud, siis Kvitovaga on Kontaveit see-eest kohtunud neli korda, neist suisa kolm matši leidsid aset eelmisel hooajal. Montrealis ja Madridis jäi peale tšehhitar, kuid Prantsusmaa lahtistel sai 7:6 (6), 7:6 (4) võidu Kontaveit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles