Kontaveit alistas maailma seitsmenda reketi ja jõudis veerandfinaali (5)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: AFP7 / ZUMAPRESS.com

Anett Kontaveit (WTA 20.) alistas Brisbane'i tenniseturniiri teises ringis neljanda asetusega tšehhitari Petra Kvitova (WTA 7.) 7:5, 7:6 (1).

Esimeses setis murdis Kontaveit vastase servi mängu esimese murdepalliga seisul 5:5. Teises setis suutis eestlanna välja tulla aga 2:5 kaotussseisust, kui võitis järjest kolm geimi, viigistades seisu 5:5. Sett läks kiiresse lõppmängu, milles Kontaveit murdis Kvitova pallingu suisa neljal korral.

Kokku tund ja 40 minutit kestnud mängus ei löönud Kontaveit mitte ühtegi serviässa, aga ei teinud ka ühtegi topeltviga. Kvitova samad näitajad olid vastavalt viis ja seitse. Esimest servi lõi Kontaveit aga 88-protsendiliselt, millest punkte võitis 67 protsendil kordadest. Mängitud punktidest võitis Kontaveit 76 ning Kvitova 64.

Kontaveit on Kvitovaga mänginud karjääris viis korda ning saavutanud kaks võitu ja kolm kaotust. «Olen aasta algusega väga rahul. Kohtusime omavahel mullu tihti ja teadsin, kuidas rasketel hetkedel tema vastu mängida. Olen veerandfinaali jõudmise üle rahul,» ütles Kontaveit pärast matši.

Turniiri veerandfinaalis kohtub Kontaveit ukrainlanna Lesia Tsurenkoga (WTA 27), kes alistas 6:4, 6:3 Kimberly Birrell. Varem on Kontaveit ja Tsurenko kohtunud kahel korral ning mõlemal on kirjas üks võit.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles