Venemaa suusakoondise treener: räägite ainult venelastest, aga mitte norralastest

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Cramer
Markus Cramer Foto: ALEXEY FILIPPOV / Sputnik

Venemaa suusakoondise treenerit Markus Cramerit häirib, et dopingujutte räägitakse kogu aeg venelastest.

Kuna Venemaa antidopinguagentuur ei suutnud lõppenud aastal tagada WADAle Moskva antidopingulaboris toimuvale täielikku ülevaadet, seisis Tour de Skil viibiv Cramer taaskord silmitsi rohkete dopinguteemaliste küsimustega. See ajas mehe endast välja.

«Mitte keegi ei räägi Johaugist või Sundbyst. Kogu aeg ainult Venemaast. Olen nii Johaugi kui Sundbyd tagasi võistlusrajale tervitanud. Nad tegid midagi valesti, nad said karistada, kuid nüüd on nad tagasi, sest sellised on reeglid,» ütles Cramer, kes treenib ühte kolmest Venemaa koondise grupist.

Cramer on veendumusel, et kui sportlane on oma karistuse ära kandnud, tuleb tal lasta võistelda. Täpselt nii nagu lastakse praegu norralastel Martin Johnsrud Sundbyl ja Therese Johaugil. 

Pärast Tour de Ski neljandat võistluspäeva küsiti Cramerilt tema kolleegide Juri Borodavko ja Juri Tšarkovski kohta. Treener Borodavko teenis dopingusüüdistuste tõttu Venemaa alaliidult 2009. aastal kahe-aastase tegutsemiskeelu. Dopingusüüdistuste all oli ka Tšarkovski, kes töötab praegu Venemaa koondise mänedžerina.

«Tean, et Venemaa alaliidus on sellest juttu olnud, kuid reeglid on selged. Kui reeglid poleks selged, peaks võib-olla FIS või mõni teine organisatsioon sekkuma ning ütlema, et nad ei tohi oma ametikohtadel töötada,» ütles Cramer.

Cramer ütles, et täpselt nagu teisedki loeb tema Venemaa dopinguteema kohta käivaid uudiseid meediast. Seetõttu ei tea ta rohkem, kui temalt küsimusi küsivad ajakirjanikud. «Ma ei tea taustast midagi. Seda ei tea ka sportlased. Meie asi on siin võistelda ja proovida Tour de Skid võita. See on meie jaoks palju tähtsam kui see, mis toimub WADA ja RUSADAga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles