18-aastane Norra imelaps Ingebrigtsen sai aasta sportlaste valimisel ajaloolise auhinna

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakob Ingebrigtsen
Jakob Ingebrigtsen Foto: John Macdougall / AFP / Scanpix

Norras toimunud aasta spordiauhindade jagamine osutus perekond Ingebrigtsenite jaoks vägagi edukaks.

18-aastane keskmaajooksja Jakob Ingebrigtsen tegi võimsa hooaja, võites Berliinis toimund Euroopa meistrivõistlustel kuldmedalid nii 1500 meetri jooksus kui ka 5000 m jooksus. Seda kõike saavutas ta vaid 17-aastasena ning sellest peeti Norras ka kõvasti lugu.

Esmalt valiti Ingebrigtsen aasta läbimurdjaks ning seejärel sai ta endale ka sportlaste lemmiku auhinna, mis tähendab, et teised Norra tippsportlased pidasid just Ingebrigtsenit aasta parimaks sportlaseks. Ühtlasi oli saavutus ka omapärane, sest varem pole nii noort sportlast kordagi teiste sportlaste poolt lemmikuks valitud.

Peale selle, et Jakob Ingebrigtsen väärikad auhinnad teenis, sai oma auhinnaga pärjatud ka vendade Jakobi, Flipi ning Hendriku isa Gjert Ingebrigtsen, kes oma poegade treenerina sai endale aasta treeneri auhinna.

Aasta naissportlaseks valiti PyeongChangi olümpial kaks kuldmedalit võitnud Marit Björgen, parimaks meessportlaseks valiti PyeongChangis kiirlaskumises kuldmedali võitnud Aksel Lund Svindal. Aasta võistkonnaks valiti olümpial võidu teeninud suusahüppekoondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles