Federer puhkes intervjuud andes nutma: igatsen oma endist treenerit nii väga

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: Julian Finney

Roger Federer muutus enne Austraalia lahtisi antud intervjuud vägagi emotsionaalseks.

Federeri treeneriks oli austraallane Perer Carter, kuid enne, kui Federer täiesti tippu jõudis, hukkus Carter 2002. aastal autoavariis, viibides oma mesinädalatel. CNN-ile antud intervjuu ajal ei suutnud Federer jääda rahulikuks, kui küsimused puudutasid Carterit.

Kui Federerilt küsiti, mida Carter arvaks sellest, et šveitslane on nüüdseks 20 kordne Suure slämmi turniiri võitja, puhkes Federer nutma: «Vabandust, ma igatsen teda siiani nii väga. Ma loodan, et ta on mu üle ukhe.»

«Ma arvan, et ta ei soovinud, et minu talent raisku läheks. Tema surm oli minu jaoks kui äratus – sain aru, et pean kõvasti trenni tegema hakkama. Peter oli minu jaoks tõesti tähtis inimene. Saan teda tänasel päeval tänada selle tehnika eest, mille ma omandanud olen,» seletas Federer.

Federeri eesmärgiks on Austraalia lahtistel võita 21. Suure slämmi turniir, mille šveitslane võitnud on. Austraalias on Federer varasemalt võidutsenud koguni kuuel korral. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles