Talihärm jõudis laskesuusatamise MK-etapil punktidele, Tomingas jälitussõitu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Talihärm Pyeongchangi olümpiamängudel.
Johanna Talihärm Pyeongchangi olümpiamängudel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Saksamaal Oberhofis peetaval laskesuusatamise MK-etapil naiste 7,5 km sprindivõistlusel tegid Eesti naistest head sõidud Johanna Talihärm ja Tuuli Tomingas, kes mõlemad tagasid kohad jälitussõitu ning Talihärm teenis ka MK-punkte.

Võistluse võitis Lisa Vitozzi, kes lasi mõlemates tiirudes puhtalt ning lõpetas sõidu ajaga 22.34,6. Teiseks tuli samuti nulliga lasknud Anna Chevalier, kes kaotas võitjale 5,3 sekundiga. Kolmandaks tuli Hanna Öberg, kes kaotas Vitozzile 15 sekundit. 

Tuuli Tomingas jättis lamadestiirus küll ühe märgi üles, kuid püstitiirus lasi ta puhtalt ning nii jõudis ta lõppu kaotusega 1.47,0 ning 42. koht tähendas seda, et täna jäi kahjuks Tomingas teisena punktideta.

«Rada on väga petlik, tundub, et sa ei liigu üldse kiiresti,» rääkis ta ERRile. «Algus oli täiesti normaalne, aga teisel ringil tundsin, et jalad-käed on päris väsinud. Õnneks jõudsin lõpuni pingutada. Laskmisega olin rahul, see on mul viimasel ajal ebastabiilne olnud. See, et püsti null tuli, oli suur üllatus, sest mul on püstilaskmisega raskusi olnud.»

Johanna Talihärm lasi aga MK-sarjas oma karjääri teise nulli ning lõpetas sõidu kaotusega 1.12,2 mis andis talle finišisse jõudes 26. koha, mis tähendab kindlat edasipääsu jälitussõitu ning ka hooaja esimesed MK-punktid.

«Täna olin palju rohkem valmis kui Nove Mestos. Sõidu osas oli palju suurem kangutamine viimasel ringil, aga suusk oli ülihea. Läksin väga kindla peale laskma – peaks natuke kiiremini laskma! Viimaseks ringiks olin üsna tühi, võistlusvorm pole veel nii hea, et suudaks lõpus ka täiega võidelda... või noh, võitlesin küll, aga konkurentsivõimeliselt võidelda!

Viimasel ringil annad endast ikka kõik, olgu hea või halb päev

Minu jaoks on võistlushooaeg mingil määral alguses, sest alustasin nii palju hiljem kui teised. Loodetavasti see veel tuleb. Laskesuusatamises pole enne viimast ringi üldse mõtet rõõmustada, lased lamades nulli küll ja püsti võib mis iganes tulla. Pärast viimast tiiru oli alles selge, et kõik märgid tulid alla. Sõidukiirusest – öeldi küll et hästi, aga see on nii lai mõiste, ega ma täpselt ei teadnud. Viimasel ringil annad endast ikka kõik, olgu hea või halb päev,» rääkis Talihärm finišis. 

Kolmanda eestlasena oli stardis ka Grete Gaim, kes lasi samuti nulliga, kuid suusarajal jäi kiirusest veidi puudu. Gaim lõpetas sõidu 61. kohal, olles esimene, kes jälitussõidust eemale jäi. 60. kohast jäi Gaimi lahutama kolm sekundit.

Homme algusega kell 15.30 pääsevad rajale mehed, kui peetakse 10 km sprindivõistlus. Eestlastest on stardis tänavu ainsana MK-punktiarve avanud Kalev Ermits, Rene Zahkna ja Kauri Kõiv. 26-aastane Ermits hoiab MK-sarja üldarvestuses 24 punktiga 54. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles