Wilson: tahan rahalist seisu, mis lubaks minna Tänaku järele

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor Ott Tänak ja Malcolm Wilson.
Noor Ott Tänak ja Malcolm Wilson. Foto: @World/M-Sport

M-Spordi juhtfiguur Malcolm Wilson loodab, et lähiaastatel paraneb tema rallimeeskonna nigel finantsseis ja peagi kihutab nende ridades taas vähemalt üks tippsõitja.

Kahe hooaja vahel jättis M-Spordi ja siirdus Citroeni kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier, kes võitis viimased kaks meistritiitlit just Fordiga. Aasta varem vahetas Fordi Toyota vastu Ott Tänak.

«Ma ei ütleks, et Ogier’ lahkumine muutis M-Spordi olukorda halvemaks, aga jah, see kaasa ei aidanud,» lausus Wilson intervjuus väljaandele Motorsport. Ta lisas, et madalseisu peamiseks põhjuseks on see, et aastatega on nende WRC-autode müüginumbrid langenud, mis paratamatult andnud kõva hoobi.

Algaval hooajal teevad sõitjatest M-Spordi eest täishooaja kaasa soomlane Teemu Suninen ja waleslane Elfyn Evans. Britt Gus Greensmith ja rootslane Pontus Tidemand osalevad teatud etappidel. Wilson tunnistas, et M-Sport peab maailmameistritiitli eest heitlemiseks olema paremas finantsolukorras kui praegu.

«Meie siht on aasta 2020,» sõnas Wilson. «Loomulikult loodame, et Elfyn ja Teemu on siis jätkuvalt siin, aga kui ei, siis tahan rahalist seisu, mis lubaks minna Oti või kellegi teise temasuguse tippsõitja järele. Tahan olla tagasi olukorras, kus on võimalik heidelda meistritiitlite eest,» lisas ta.

2019. aasta autoralli maailmameistrivõistlused algavad eeloleval nädalal Monte Carlos, kus mullu triumfeeris Tänaku (Toyota) ja Jari-Matti Latvala (Toyota) ees Ogier (M-Sport).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles