Noarünnaku järel Austraalia lahtistel finaali jõudnud Kvitova: inimesed ei uskunud enam minusse

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petra Kvitova
Petra Kvitova Foto: WILLIAM WEST / AFP

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel finaali jõudnud tšehhitar Petra Kvitova arvab, et inimesed ei uskunud pärast noarünnakut tema võimalustesse tippseltskonda naasta.

Kvitova jaoks võttis elu keerulise pöörde aastal 2016, kui teda kodus noaga rünnati. Pärast seda pidas Kvitova tennisest pea poole aasta pikkuse pausi, kuid suutis pärast seda taas tippsporti tagasi tulla.

«Minu jaoks ei olnud antud olukord sugugi kerge. Ma elasin seda nii füüsiliselt kui ka vaimselt kohutavalt raskelt üle. Mul läks pikalt aega enne, kui suutsin taas uskuda inimesi kes olid minu ümber,» rääkis Kvitova BBC-le.

«Pidin olema tugev ja suutma positiivselt mõelda, aga see oli väga raske. Olen tulnud pika tee, et tagasi normaalse elu juurde naasta. Ma arvan, et neid inimesi oli palju, kes ei uskunud, et suudan tenniseväljakul taas maailma tippu tõusta,» lausus Kvitova.

28-aastane Kvitova alistas poolfinaalis Danielle Collinsi 7:6 (2), 6:0, millega ta jõudis edasi Austraalia lahtiste finaali. Viimati oli Kvitova Suure Slämmi turniiril finaalis 2014. aastal Wimbledonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles